Ένταση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το προσφυγικό στη Βουλή

Ένταση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το προσφυγικό στη Βουλή

Με ένταση και αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για την εισαγωγή του νομοσχεδίου για το Προσφυγικό προς συζήτηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ξεκίνησε η συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών.

Αιτιολογώντας τον εκ μέρους της κυβέρνησης τον χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, είπε πως είναι τέτοιες οι συνθήκες ώστε επιβάλλεται η άμεση ψήφισή του, ενώ επικαλέστηκε και τα «ασφυκτικά χρονικά πλαίσια» για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελών. Και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, επικαλέστηκε την ανάγκη άμεσης αναβάθμισης των υπηρεσιών ασύλου, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, καθώς υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής Βασίλης Κικίλιας, είπε πως η κυβέρνηση με την «απαράδεκτη τακτική» νομοθέτησης που ακολουθεί ακυρώνει κάθε διάθεση καλής πίστης που επιδεικνύει η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς το νομοσχέδιο των 150 σελίδων που κατατέθηκε χθες το βράδυ δεν προλαβαίνει κανείς να το επεξεργαστεί. «Κατεπείγον όταν ξέρετε ότι πρέπει να φέρετε 56 κανονιστικές πράξεις; Ούτε σε τρία χρόνια δεν προλαβαίνετε να το εφαρμόσετε. Διαλύετε όλες τις δομές της χώρας. Προφανώς και ζητάμε να μην συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος». ανέφερε ο κ. Κικίλιας. «Σ’ ένα χρόνο τίποτα δεν θα λειτουργεί», εκτίμησε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ρώτησε προς τα κυβερνητικά έδρανα; «Είναι έτοιμες οι κανονιστικές πράξεις; Θα τις δημοσιεύσετε στο ΦΕΚ το Σάββατο;». «Μέχρι να έρθουν καινούργιες διατάξεις ισχύουν οι παλιές, και έχουμε έτοιμες αυτές για την υπηρεσία ασύλου και πρώτης υποδοχής» απάντησε ο υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.Σχόλια