Ένταση στη Βουλή για την υπόθεση Φλαμπουράρη – Παπαγγελόπουλος: Χτυπούν τον υπ. Επικρατείας για να πλήξουν τον πρωθυπουργό

Ένταση στη Βουλή για την υπόθεση Φλαμπουράρη – Παπαγγελόπουλος: Χτυπούν τον υπ. Επικρατείας για να πλήξουν τον πρωθυπουργό

Ότι η επίθεση που γίνεται στο πρόσωπο του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, για τη γνωστή υπόθεση της συμμετοχής του σε εταιρεία, έχει ως στόχο να πλήξει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επερώτησης της ΝΔ για την διαφθορά.

«Την παράταξή σας την γνωρίζω πολύ πριν από εσάς, ήταν παράταξη συναίνεσης, διαλόγου και πολιτισμένου κλίματος», είπε αρχικώς απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ που διαρκώς τον διέκοπταν ο αρμόδιος για θέματα διαφθοράς αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε διατελέσει διοικητής της ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.

«Πρέπει να ξέρετε ότι τους λαοφιλείς πρωθυπουργούς, και δεν αναφέρομαι μόνο στο σημερινό, ένας εύκολος τρόπος για να τους πλήξεις είναι να χτυπάς το περιβάλλον τους. Να το θυμάστε αυτό στην ΝΔ. Εγώ το θυμάμαι πολύ καλά αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες της ΝΔ κατά του κ. Φλαμπουράρη ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε: «Όλα αυτά θα κριθούν στην πορεία. Στις 17 Νοεμβρίου που κατατέθηκε η ερώτηση οι βουλευτές θεωρούν ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης ακόμη κατείχε τις μετοχές της εταιρείας. Η αλήθεια είναι ότι οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί από 25 Σεπτεμβρίου και με συμβολαιογραφικό έγγραφο και η πρώτη δόση έχει προθεσμία να κατατεθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου».

«Όταν μετά τις εκλογές ειδοποιήθηκε ότι θα αναλάβει υπουργικό θώκο, έκανε παύση, υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης, μεταβίβασε την εταιρεία του. Αποξενώθηκε από την εταιρεία με την παράδοση των μετοχών», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και με αφορμή τις διαμαρτυρίες της ΝΔ ότι μεταβίβαση έγινε με πληρεξούσιο αναρωτήθηκε: «Αυτή η συμπεριφορά είναι μείζον θέμα; Αν έκανε την μεταφορά με συμβολαιογραφικό ή πληρεξούσιο;».

Στη συνέχεια, μιλώντας από του βήματος ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε: «Πριν από τις εκλογές, στήθηκε ένα θέμα στα ΜΜΕ για να πλήξουν εμένα, το ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, κι εσείς κύριοι της ΝΔ το αναπαράγετε μέχρι σήμερα».

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε ουσιαστικά χαρακτηρίσει τον υπουργό Επικρατείας «φοροκλέφτη», υποστήριξε ότι έκανε ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, και επέμεινε σε υψηλούς τόνους ότι η διαδικασία απεμπλοκής του από την εταιρεία δεν έγινε ποτέ ουσιαστικά με νόμιμη και διαφανή διαδικασία.

«Ογκώδης όπως και το μνημόνιο είναι η διαφθορά» σημείωσε η Σοφία Βούλτεψη. «Τελειώνει η πλάνη της άσπιλης Αριστεράς», υποστήριξε από την πλευρά της η Άννα Καραμανλή.

Επικριτικοί για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης εμφανίστηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Για την ουσία της υπόθεσης του κ. Φλαμπουράρη, υπογραμμίστηκε και από τον κ. Κακλαμάνη ότι ερευνάται κατά προτεραιότητα από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και πως το πόρισμα αναμένεται αμέσως μετά τις γιορτές.Σχόλια