Ένταση στο Σχιστό για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων  – ΦΩΤΟ

Ένταση στο Σχιστό για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων – ΦΩΤΟ

Ένταση έχει σχηματιστεί από το πρωί στο Σχιστό καθώς πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις υπέρ και κατά της δημιουργίας Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας με περισσότερες από 8 διμοιρίες των ΜΑΤ . Στο μεταξύ λίγο πιο πέρα διαδηλώνουν μέλη της Χρυσής Αυγής αντιξουσιαστές και αντιφασιστικές οργανώσεις. Περίπου 100 μέλη της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους βουλευτές της Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, βρίσκονται επί της Λεωφόρου Σχιστού ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα, στη Γρηγορίου Λαμπράκη διαδηλώνουν αντιεξουσιαστές και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Την αντιφασιστική συγκέντρωση έχει οργανώσει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» και προσθέτει ότι «Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν σε ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό Κερατσινίου κατά του στρατοπέδου μεταναστών».

Στις 12:30 το μεσημέρι, η επιτροπή που υπογράφει ως κάτοικοι Α και Β Πειραιά, έχει προγραμματίσει ανάλογη συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών. «Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς παράνομα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν κάτοικο της περιοχής μας, να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη επιτροπή.

«Μυρίζει μπαρούτι» στο Σχιστό για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων (photos)

 

2sxistoΣχόλια