Εντάσεις & επεισόδια σε πλειστηριασμούς σε Θεσσαλονίκη & Πάτρα (βίντεο)

Εντάσεις & επεισόδια σε πλειστηριασμούς σε Θεσσαλονίκη & Πάτρα (βίντεο)

Εντάσεις και επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού, ο οποίος τελικά διεκόπη.

Περίπου 100 άτομα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και είχαν αναρτήσει πανό κατά των πλειστηριασμών, πραγματοποίησαν «έφοδο» στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία πλειστηριασμού για χωράφι στον Χορτιάτη.

Στη συνέχεια υπήρξε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και της προέδρου της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, κ. Ι. Χρουσαλά – Μπιλίση, επειδή πήγε να εκπλειστηριάσει το αγροτεμάχιο.

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές με την έναρξη της διαδικασίας κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός βρίσκεται «εκτός των εξαιρέσεων που προβλέπει το πλαίσιο της αποχής των συμβολαιογράφων» και ζήτησαν από την πρόεδρο του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, η οποία είχε αναλάβει τον πλειστηριασμό, να τους επιδείξει την ειδική άδεια εξαίρεσης της από την αποχή, η οποία παρέχεται σε συμβολαιογράφους για ορισμένες περιπτώσεις, όπως προβλέπει το πλαίσιο της αποχής τους, από τα συλλογικά τους όργανα.

H πρόεδρος των συμβολαιογράφων προσκόμισε στους διαδηλωτές την άδεια για τη διενέργεια του πλειστηριασμού.

Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι μόλις είδαν το έγγραφο εξαγριώθηκαν, λέγοντας πως είναι έγγραφο της τράπεζας, το οποίο σφράγισε η ίδια, για να τους το δείξει. Φώναξαν μάλιστα την αστυνομία, ζητώντας να την συλλάβει.

Τελικά, η κυρία Χρουσαλά-Μπιλίση φυγαδεύτηκε, ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε και οι διαδηλωτές αποχώρησαν, εν μέσω επευφημιών.

Πρόεδρος Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης: Θα με σκότωναν

Μετά τον άγριο προπηλακισμό που δέχθηκε, η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Άρχισαν να με φωνάζουν να με απειλούν, εν πάση περιπτώσει στο τέλος ανέβηκαν στην έδρα και κινδυνεύσαμε, θα με σκότωναν κιόλας. Σταμάτησαν τον πλειστηριασμό με τη βία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ανέβηκαν πάνω στην έδρα, αν δεν με προστάτευε η αστυνομική δύναμη θα με χτυπούσαν. Είναι δυνατόν να παρίστανται δικηγόροι και να χειροδικούν, που φτάσαμε;», πρόσθεσε.

Εντάσεις και στην Πάτρα

Εντάσεις σημειώθηκαν το απόγευμα και έξω από το Ειρηνοδικείο Πατρών, όταν δύο συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να «σπάσουν» την αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών, που είχε αποφασιστεί για σήμερα από τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

patra

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πάτρας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διαδηλωτές, συλλογικότητες, φορείς και αναρχικοί, που εμπόδιζαν την είσοδο.

Τελικά, οι δύο συμβολαιογράφοι αποχώρησαν έπειτα από λίγη ώρα και αφού αποφασίστηκε η αναβολή των περιπτώσεων.

Με πληροφορίες από: voria.gr, thousandnews.gr, thessnews.gr, tempo24.gr.Σχόλια