Εντάσεις λόγω απουσίας υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Εντάσεις λόγω απουσίας υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Την έντονη αντίδραση βουλευτών προκάλεσε η απουσία υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Λαμπρούλης διάβασε τον κατάλογο με τις ερωτήσεις που αναβάλλονται λόγω κωλύματος των υπουργών. Ως αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές αντέδρασαν λόγω της απουσίας των υπολοίπων

«Δεν είναι μια από τις συνηθισμένες απουσίες. Η ερώτηση αφορά σε απλήρωτους εργαζόνενους, αφορά στο υπουργείο Εργασίας συνολικά και δεν αφορά στην κ. Φωτίου συγκεκριμένα. Στην αίθουσα βρίσκεται ο κ .Κατρούγκαλος από τον οποίο δεν έχω την απαίτηση να απαντήσει αφού δεν είχε προετοιμαστεί. Όμως θέλω να επισημάνω αυτό το φαινόμενο που δυστυχώς συνεχίζεται και θα πρέπει να το δει και ο ίδιος σε σχέση με το υπουργείο Εργασίας» τόνισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

 

Ενστάσεις διατύπωσε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός αγροτικής δεν έρχεται σε επίκαιρη ερώτηση να απαντήσει. Τουλάχιστον σε τρεις επίκαιρες αρνήθηκε να απαντήσει. Οι απαντήσεις στους έλληνες αγρότες πρέπει να δίνονται τη στιγμή που πρέπει γιατί κατόπιν εορτής είναι πολύ αργά».

«Το προεδρείο της βουλής επέλεξε τη σωστή μέθοδο τουλάχιστον οι βουλευτές που καταθέτουν ερωτήματα στα οποία οι υπουργοί δεν απαντούν, να έρχονται στη βουλή να λένε ποιοι είναι το θέμα και διασώζεται η επικαιρότητα του κοινοβουλευτικού ελέγχου» είπε από την πλευρά του και ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Τι πάει να πει κώλυμα του υπουργού λόγω φόρτου εργασίας; Η κοινοβουλευτική εργασία δεν είναι μέσα στα καθήκοντα του; Κάτι πρέπει να κάνει το υπουργείο ώστε να προσέρχονται οι υπουργοί για τον επίκαιρο κοινοβουλευτικό έλεγχο» .

 Σχόλια