Εντάσεις & παρατράγουδα στη Βουλή

Εντάσεις & παρατράγουδα στη Βουλή

Με εντάσεις και… παρατράγουδα «χρωματίστηκε» η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην στην κοινοβουλευτική Επιτροπή, με σφοδρή λεκτική αντιπαράθεση να σημειώνεται μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι τόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν όταν ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε στην κριτική που άσκηση το ΠΑΣΟΚ για το υπερταμείο. Ο κ. Τσακαλώτος παρενέβη και απευθυνόμενος στον εισηγητή του κόμματος, Γιάννη Κουτσούκο, τον κατηγόρησε ότι λέει ανακρίβειες.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του και προχώρησε προς τα υπουργικά έδρανα.

Ενώ η προεδρεύουσα, Χαρά Καφαντάρη, προσπαθούσε να κατευνάσει τα πνεύματα στην αντιπαράθεση μπήκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στον υπουργό του είπε: «Μην έχεις ύφος. Τα ξεπουλάς όλα, Αφήστε τον να μιλήσει», με τον υπουργό να απαντά: «Εσύ τι είσαι; Ο Τζον Γουέιν;».

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ο εξής:

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άντε ρε ξεφτίλα, που έλεγες ότι θα παραιτηθείς κιόλας για το αφορολόγητο και που τα ξεπουλάς όλα για να μείνεις υπουργός.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Είσαι γραφικός.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: (απαντά σε φωνές από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ) Εσείς βουλώστε το και σκύψτε το κεφάλι.

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Ησυχία.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να βγάλει τον σκασμό. Δίνει 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία και μιλάει;

Αναφορικά με τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη, η κ. Καφαντάρη επεσήμανε ότι πρόκειται για υβριστικούς χαρακτηρισμούς και του είπε ότι θα ζητήσει τη διαγραφή τους από τα πρακτικά.

Λίγη ώρα αργότερα, κατά την ομιλία του κ. Τσακαλώτου, η διακοπή ήρθε από τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, προκαλώντας την οργή του υπουργού Οικονομικών.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Σας γνωρίζω τρία χρόνια κι όποτε διακόπτετε, δεν λέτε ποτέ τίποτα σοβαρό.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πώς τολμάει και μιλάει έτσι για βουλευτές; Μαζέψτε τον. Κάνετε τα πάντα για να μείνετε στην καρέκλα και μιλάτε.Σχόλια