Εντάσεις στη Μυτιλήνη με διαμαρτυρίες χιλιάδων προσφύγων που θέλουν να μεταφερθούν στην Αθήνα

Εντάσεις στη Μυτιλήνη με διαμαρτυρίες χιλιάδων προσφύγων που θέλουν να μεταφερθούν στην Αθήνα

Ένταση επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με χιλιάδες πρόσφυγες να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ΠΝΟ, θα συνεχιστεί και το επόμενο 48ωρο.

Οι μετανάστες φωνάζουν «Αθήνα» απαιτώντας να μεταφερθούν το συντομότερο στην πρωτεύουσα, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, απευθύνει έκκληση για τη διατήρηση δρομολογίων που θα μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Λέσβου κηρύσσει τριήμερο πένθος «στη μνήμη των θυμάτων του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά».

Όπως σημειώνεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του δήμου «με αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων-εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους».Σχόλια