Εντάσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις… νυχιές της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου

Εντάσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις… νυχιές της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου

Εντάσεις σημειώθηκαν νωρίτερα στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, όταν ο Νίκος Παρασκευόπουλος φέρεται να εισηγήθηκε την αναστολή της ψηφοφορίας επί της άρσης ή μη ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου, κατόπιν μήνυσης από πολίτη για πρόκληση σωματικής βλάβης από ξυλοδαρμό.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, δικαιολογώντας την πρότασή του, σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστεί εάν ο καταγγέλλων πολίτης που δηλώνει «δαρμένος» είχε πολιτικά κίνητρα, παρότι την περίοδο που έλαβε χώρα το περιστατικό η κ. Αυλωνίτου δεν είχε εκλεγεί βουλευτής.

Η πρόταση του κ. Παρασκευόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατήγγειλαν τους βουλευτές της πλειοψηφίας για προσπάθεια κάλυψης της συναδέλφου τους σχετικά με αδίκημα που δεν έχει σχέση με την πολιτική της δραστηριότητα.

Το ναυάγιο της ψηφοφορίας

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής να μην αρθεί η ασυλία της, υποστηρίζοντας ότι η δίωξή της ενείχε πολιτικά κίνητρα. Η αντιπολίτευση δεν συμμερίστηκε αυτή την άποψη, ενώ όταν η ίδια αποκάλυψε ότι έχει και η ίδια μηνύσει το συγκεκριμένο επιστήμονα και η υπόθεση εκδικάζεται αύριο, η αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε τονίζοντας ότι και μόνο για λόγους ισονομίας θα πρέπει να αρθεί η ασυλία της κ. Αυλωνίτου.

Τελικά η ψηφοφορία ξεκίνησε με τον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής μάλιστα, Τάσο Κουράκη, και έναν ακόμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν υπέρ της άρσης ασυλίας της κ. Αυλωνίτου.

Στο σημείο εκείνο, παρενέβη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ζητώντας να εξεταστεί αν μπορεί η Επιτροπή να προστατεύει κάποιους συναδέλφους οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα.

Ο κ. Κουράκης συμφώνησε με την πρόταση κι εκεί ξεκίνησε η «μάχη» και ο καβγάς συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης, με τη δεύτερη να κατηγορεί την πλειοψηφία ότι υψώνει ασπίδα προστασίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Το περιστατικό με τις… νυχιές στο ΟΑΚΑ 

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό – για το οποίο είχε αποσταλεί σχετική δικογραφία στη Βουλή, και για το οποίο η κ. Αυλωνίτου βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης στην Επιτροπή Δεοντολογίας -, έλαβε χώρα το 2012 στο Ερευνητικό Κέντρο του ΟΑΚΑ, και, σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τότε, είχαν εκτυλιχθεί σκηνές απείρου κάλλους κατά τη διάρκεια του άγριου καβγά μεταξύ της Ελένης Αυλωνίτου και του διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου του ΟΑΚΑ, με τον πρώτο να διακομίζεται σε νοσοκομείο, την κ. Αυλωνίτου να μεταφέρεται στο Αυτόφωρο και τους δυο τους να αλληλομηνύονται.

Ο καβγάς φέρεται να ξεκίνησε έπειτα από έλεγχο που επιχείρησε να κάνει ο καταγγέλλων στο γραφείο της κ. Αυλωνίτου, ενώ οι δυο τους φέρονταν να βρίσκονται ήδη σε «σύγκρουση».

Τελικά, οι δυο τους ήρθαν στα χέρια, και σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα η κ. Αυλωνίτου χειροδίκησε εναντίον του, καθώς, όπως ο ίδιος υποστήριξε, τον έγδαρε με τα νύχια της, ενώ σπρώχνοντάς τον – κατά τα λεγόμενά του – έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι.Σχόλια