Εντάσεις στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών – Αγρότες επιτέθηκαν φραστικά στον Σγουρίδη (βίντεο)

Εντάσεις στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών – Αγρότες επιτέθηκαν φραστικά στον Σγουρίδη (βίντεο)

Ένταση επικράτησε νωρίτερα το απόγευμα στις Φέρες Έβρου, όταν κατά τη διάρκεια του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, αγρότες περικύκλωσαν με τρακτέρ το Κλειστό Γυμναστήριο Φερών, και επιτέθηκαν φραστικά στον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thrakinea.gr, αγρότες και κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν φραστικά στον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη, ενώ ένταση υπήρξε και μεταξύ του υπουργού και του πρώην βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΛ, Μαρίνου Ουζουνίδη.

«Τα χωράφια μας εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα και δεν έχουμε λάβει ακόμη αποζημίωση» είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο τούς οφείλει τα 10.000 ευρώ που είχανε δώσει οι κτηνοτρόφοι για τον εμβολιασμό των βοοειδών για την οζώδη δερματίδα.

Έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμη έξω από το κλειστό γυμναστήριο Φερών, καθώς σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει το συνέδριο που διακόπηκε λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, αλλά περιμένουν απάντηση.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπήρχε αδυναμία να προμηθεύσει το υπουργείο τα εμβόλια και καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας για να διευθετηθεί λογιστικά το θέμα.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:


Σχόλια