Εντάσεις στον Πειραιά μεταξύ μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων – Χρυσής Αυγής

Εντάσεις στον Πειραιά μεταξύ μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων – Χρυσής Αυγής

Εντάσεις σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο του Πειραιά, όταν ομάδα ατόμων που συμμετείχε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, ήρθε σε σύγκρουση με μέλη της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιούσαν επίσης συγκέντρωση κοντά στο Δημοτικό Θέατρο, κατά «της ισλαμοποίησης της χώρας».

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με μαρτυρίες, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων που συμμετείχαν στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο αντιλήφθηκαν έναν χρυσαυγίτη και του επιτέθηκαν φραστικά, και στη συνέχεια εκείνος κάλεσε ομοϊδεάτες του.

Από τις εντάσεις που σημειώθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου δεν έλειψαν οι μάχες σώμα με σώμα, με την επέμβαση της αστυνομίας, με χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, να αποτρέπει τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μικροσυμπλοκές τραυματίστηκε ελαφρά ένα μέλος αντιφασιστικής οργάνωσης, με μαρτυρίες να αναφέρουν πως τον τραυματισμό τον προκάλεσε αστυνομικός.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με σιδηρολοστό στο τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού Ε, και ότι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υπάρξει δύο προσαγωγές.

Αυτή την ώρα, οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο του Πειραιά έχουν αποκλειστεί ενώ στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου έχει τοποθετηθεί κλούβα των ΜΑΤ για να μην υπάρξει νέα «συνάντηση» μελών από τις δύο συγκεντρώσεις.

Ανάλογα μέτρα της αστυνομίας έχουν ληφθεί και έξω από το λιμάνι του Πειραιά στον Ηλεκτρικό Σταθμό, προκειμένου να μην επιχειρήσουν μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν πορεία προς τους χώρους λιμανιού.Σχόλια