Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι λιμενεργάτες – Προειδοποιούν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι λιμενεργάτες – Προειδοποιούν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους

Για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο οι λιμενεργάτες απέχουν από τα καθήκοντα τους εν μέσω τουριστικής περιόδου, εντείνοντας τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Ήδη στο λιμάνι του Πειραιά έχουν φτάσει οκτώ κρουαζιερόπλοια ωστόσο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων ένα από αυτά αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να δέσει στο Λαύριο,  παράδειγμα που δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

«Οι κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Θεόδωρος Δρίτσας δεσμεύθηκαν στα λόγια. Θέλουμε ένα μίνιμουμ εξασφάλισης στα εργασιακά, χωρίς απολύσεις και με γενικό κανονισμό προσωπικού, δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, Γιώργος Γεωργακόπουλος. «Ο Δρίτσας έφερε γνωμοδοτήσεις όχι ρύθμιση για την προστασία μας. Εάν δεν λυθεί το θέμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις», προειδοποίησε.

«Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες. Όταν απεργεί ο δημοσιογράφος δεν δίνει ειδήσεις, όταν απεργεί ο ‘‘χαμάλης’’ δεν κουβαλάει» ανέφερε ακόμη.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάρδας σχολίασε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και κάνει ό,τι πρέπει να γίνει. «Αν εμποδιστεί ένα κρουαζιερόπλοιο βγαίνει η Ελλάδα από το χάρτη της κρουαζιέρας για τρία χρόνια, να κάνουν όσες κινητοποιήσεις θέλουν, αλλά τα κρουαζιερόπλοια μην τα πειράζουν», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης για το θέμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης:

Σε κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα οι υπάλληλοι των λιμανιών και οι λιμενεργάτεςΣχόλια