Εντυπωσιακή η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο (εικόνες-video)

Εντυπωσιακή η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο (εικόνες-video)

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας. Αθλητές και θεατές γέμισαν το στάδιο Μαρακανά και απόλαυσαν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα στην αυλαία των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων.

Πολύχρωμα πυροτεχνήματα φώτισαν το εμβληματικό στάδιο και τον ουρανό της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, αφήνοντας άφωνους όσους βρίσκονταν μέσα αλλά και έξω από το στάδιο.

Αστέρια και βραζιλιάνικης μουσικής και χορευτές πρόσφεραν ένα πλούσιο θέαμα και ξεσήκωσαν τους περίπου 45.000 θεατές. Ένας κιθαρίστας χωρίς χέρια, τυμπανιστές που δεν μπορούν να ακούσουν και χορευτές με σύνδρομο Down ήταν μεταξύ των εκτελεστών που ξεχώρισαν.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε για τον Ιρανό ποδηλάτη Μπαχμάν Γκολμπαρνεζάντ που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια αγώνα, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

190916-paralympics-in

Ο πρόεδρος της Διεθνής Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Σερ Φιλίπ Κράβεν, ανακοίνωσε ότι στον λαό του Ρίο και της Βραζιλίας απονέμεται το βραβείο της το «Παραολυμπιακής Τάξης», την υψηλότερη τιμή σε πρόσωπο ή ομάδα ανθρώπων, που μπορεί να δώσει το Παραολυμπιακό κίνημα. Η IPC επαίνεσε τους Βραζιλιάνους για την ατμόσφαιρα στους Αγώνες.

190916-paralympics-in2

190916-paralympics-in3

Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης ήταν ο παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης.

Η επιλογή του Κωνσταντινίδη από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, έγινε βάσει των επιτυχιών του στη διοργάνωση του Ρίο, αφού ήταν πρώτος στη σφαίρα με παγκόσμιο ρεκόρ (το οποίο κατέρριψε συνολικά τρεις φορές) αλλά και δεύτερος στην κορίνα.

190916-paralympics-in4

Τώρα, το Τόκιο ετοιμάζεται για τους επόμενους Αγώνες, την ώρα που το Ρίο τους αποχαιρέτησε με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.Σχόλια