Εντοπίστηκαν συντρίμμια της πτήσης MH370 στις Μαλδίβες (;) – Ενδέχεται να αλλάξει ο προσανατολισμός των ερευνών (φωτό)

Εντοπίστηκαν συντρίμμια της πτήσης MH370 στις Μαλδίβες (;) – Ενδέχεται να αλλάξει ο προσανατολισμός των ερευνών (φωτό)

Συντρίμμια από την πτήση ΜΗ370 φέρεται να βρέθηκαν σε μικρό νησάκι στις Μαλδίβες, κατευθύνοντας τις έρευνες και σε άλλα σημεία, πέρα από τη γαλλική νήσο Reunion.

Αναλυτικότερα, ένας κάτοικος της περιοχής «ανέβασε» στο προφίλ του στο Facebook, φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν κομμάτια από το χαμένο αεροσκάφος, τα οποία ξεβράστηκαν στο νησάκι Noonu Atoll.

1

Μάλιστα, σε δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα, ανέφερε ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν εκεί στις 31 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, σημειώνει ότι ένα μεταλλικό κομμάτι που βρέθηκε στο Noonu Atoll, έχει εκπληκτική ομοιότητα με το κομμάτι που ξεβράστηκε στη νήσο Reunion τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι αν και τα δύο νησιά απέχουν 2.000 μίλια, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό τα συντρίμμια που βρέθηκαν στις Μαλδίβες να ανήκουν στο «εξαφανισμένο» Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών.

2

Παράλληλα, σε δηλώσεις που έκανε σε τοπική ιστοσελίδα ένας ειδικός και εργαζόμενος σε αεροπορική εταιρεία, επιμένει ότι τα κομμάτια στις Μαλδίβες ενδέχεται να αποτελέσουν ακόμη πιο σημαντικό εύρημα από το πτερύγιο που βρέθηκε στη νήσο Reunion, καθώς και ότι θα αλλάξουν τον προσανατολισμό των νέων ερευνών.

Η ίδια πηγή, σημείωσε ότι η τοποθεσία στην οποία βρέθηκαν τα κομμάτια στις Μαλδίβες ταιριάζει με τους υπολογισμούς που, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοι του, είχαν κάνει όταν είχε πέσει το μοιραίο Boeing, και σύμφωνα με τους οποίους αν το αεροπλάνο είχε πετάξει μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμά του, θα είχε πέσει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Την ίδια ώρα, μαρτυρίες ντόπιων στις Μαλδίβες αναφέρουν ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε η πτήση MH370, είχαν δει ένα αεροπλάνο να πετάει ανησυχητικά χαμηλά στην περιοχή. Οι ίδιοι, ωστόσο, καταγγέλλουν, ότι οι αναφορές τους δεν εξετάστηκαν ποτέ σοβαρά από τις αρχές οι οποίες είχαν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing, καθώς υποστήριζαν ότι θα ήταν «αδύνατο» να είχε φτάσει το αεροπλάνο στην περιοχή αυτή.

xartis

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ειδικοί εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν τα νέα συντρίμμια που βρέθηκαν στις Μαλδίβες, για την πιθανότητα να ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι μετά τα ευρήματα στη Reunion, και την επιβεβαίωση ότι το μήκους δύο μέτρων πτερύγιο που ξεβράστηκε στην ακτή της γαλλική κτήσης ανήκει στο εξαφανισμένο Boeing 777, οι αρχές αντιμετωπίζουν διαφορετικά αυτά τα συντρίμμια.

«Τα συγκεντρώνουμε ώστε οι Μαλαισιανοί να μπορέσουν να τα εξετάσουν και να προσδιορίσουν εάν ανήκουν ή όχι στο αεροσκάφος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της προεδρίας του νησιωτικού κράτους Μοχάμεντ Σαρίφ, και πρόσθεσε: «Τους έχουμε στείλει φωτογραφίες και περιμένουμε την απάντησή τους».

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, μια ώρα μετά την απογείωσή της από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.Σχόλια