Επαναφορά των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα

Επαναφορά των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα

Την επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους προτείνει η ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας προτείνει την επαναφορά της ρύθμισης του Ν.4321/2015 όπως ακριβώς ίσχυε αρχικά χωρίς τις μετέπειτα τροποποιήσεις και μάλιστα με διευρυμένο πεδίο εφαρμογής. Δηλαδή η ρύθμιση να περιλαμβάνει πάσης φύσεως οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την ημερομηνία ψήφισης του νέου νόμου, συμπεριλαμβανομένων και των μισθωμάτων, των οφειλών από εισφορά γης και κάθε είδους προστίμων.

Παράλληλα, προτείνει να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση και οφειλών που είχαν υπαχθεί σε προγενέστερη ρύθμιση, ακόμη και την ίδια, που για κάποιο τρόπο χάθηκε.

Η ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ, τονίζει η ΚΕΔΕ, αφενός θα προσφέρει τη δυνατότητα στους δημότες να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, αφετέρου θα δώσει στους δήμους την οικονομική ανάσα που τόσο έχουν ανάγκη για να μπορούν να υλοποιούν τις δράσεις τους.

«Οι περικοπές στους θεσμοθετημένους πόρους, σε συνδυασμό με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα των δημοτών μας, έχουν πλήξει την οικονομική δυνατότητα που έχει ένας δήμος προκειμένου να επιτελέσει το έργο για το οποίο έχει από τον νόμο αρμοδιότητα» τονίζεται στην σχετική εισήγηση της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ της ΚΕΔΕ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές δυσκολίες που απορρέουν από τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, εισηγούμαστε πρόταση για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ» συμπληρώνει η Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης: Προ των… πυλών η έμμεση φορολογία-φωτιά ύψους 1.8 δισ ευρώΣχόλια