Έπαινος από το υπ. Τουρισμού σε μαθητές του Αρσάκειου Λυκείου

Έπαινος από το υπ. Τουρισμού σε μαθητές του Αρσάκειου Λυκείου

Τιμητικό έπαινο στους μαθητές του Β’ Αρσάκειου Γενικού Λυκείου του Ψυχικού, για τον καινοτόμο σχεδιασμό και την υλοποίηση εφαρμογής εικονικής ξενάγησης στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Πελοποννήσου, παρέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές επισκέφθηκαν σήμερα το υπουργείο Τουρισμού, συνοδευόμενοι από καθηγητές και γονείς, και παρουσίασαν το έργο της μαθητικής εικονικής πολιτιστικής επιχείρησης ΕPEIKON που έχουν συστήσει, και το προϊόν της εφαρμογής που προσφέρει οπτική και πολύγλωσση ακουστική ξενάγηση στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα του 5ου πχ. αιώνα, όπως ήταν στην αρχική του μορφή και σε ψηφιακή μοντελοποίηση.

Η αναπληρώτρια υπουργός συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους που προάγει την  ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και συμβάλλει στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας μέσα από την  ψηφιακή τεχνολογία και την νεανική επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, δήλωσε την θερμή υποστήριξή της στην περαιτέρω προώθηση και προβολή της μαθητικής πρωτοβουλίας, που ήδη έχει αποσπάσει βραβεία στην Ελλάδα, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα των  μαθητών που εκπροσωπούν την χώρα μας σε διεθνή διαγωνισμό καινοτόμου τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, κ. Χανς Χέντριξ, o γ.γ. της Ένωσης, Άγγελος Δενδρινός, και οι μαθητές παρέδωσαν συμβολικά στην κ. Κουντουρά το διακριτικό που απεικονίζει το έμβλημα του Επικούριου Απόλλωνα που φορούν τα μέλη της Ένωσης και οι μαθητές.

 

 Σχόλια