Έπεσαν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών στη Χαλκιδική

Έπεσαν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών στη Χαλκιδική

Έντονη αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο σχολικό κτίριο όπου στεγάζονται το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις των Σημάντρων στη Χαλκιδική.

Λαχτάρησαν οι μαθητές της Β΄Λυκείου στα Σήμαντρα, καθώς την ώρα του μαθήματος έπεσαν οι σοβάδες από το ταβάνι της αίθουσας στα κεφάλια τους. Οι μαθητές είχαν Άγιο και δεν τραυματίστηκε κανείς. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ν.Προποντίδας και την Πέμπτη αναμένεται να μεταβούν στο σχολικό συγκρότημα των Σημάντρων, όπου στεγάζεται το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις, μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας.

«Ανησυχήσαμε πραγματικά με το περιστατικό αυτό γιατί συνέβη εν ώρα μαθήματος. Το σχολείο έχει 30 χρόνια που κτίστηκε και δεν έχει συντηρηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα» ανέφεραν στο halkidikinews.gr μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.Πάντως και στο παρελθόν μαθητές κι γονείς πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες για να γίνει συντήρηση του σχολικού κτιρίου.

sxoleio12

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς γνωστοποίησε μιλώντας στο halkidikifocus.gr ότι το πρωί της Πέμπτης θα μεταβεί στο σχολείο κλιμάκιο αποτελούμενο από μηχανικούς της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου. «Πήραμε απόφαση να μην γίνουν μαθήματα τη συγκεκριμένη μέρα στο Γυμνάσιο και τις Λυκειακές Τάξεις των Σημάντρων, ώστε οι ειδικοί να εξετάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο και να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες παρεμβάσεις», σημείωσε ο κ. Καρράς. Ο ίδιος απέδωσε το πρόβλημα στην οροφή σε φθορά λόγω παλαιότητας σε συνδυασμό και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

 Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια