Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της αυριανής επετείου για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της αυριανής επετείου για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Σε αναβρασμό βρίσκεται η ελληνική αστυνομία ένα εικοσιτετράωρο πριν την επέτειο για την δολοφονία του άτυχου Αλέξη Γρηγορόπουλου που τον Δεκέμβριο του 2008 «έπεσε» από τα πυρά αστυνομικού στα Εξάρχεια.

Τα μέτρα ασφαλείας που αναμένεται να λάβει η ΕΛ.ΑΣ θα είναι δρακόντεια στο κέντρο της Αθήνας, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, αύριο  Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, σε συνδυασμό και με τις άλλες δυνάμεις. Σε συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες των μαθητών, αλλά και των αριστερών οργανώσεων και αναρχικών, η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην δοθεί ευκαιρία για επεισόδια.

Οι εντολές είναι τα ΜΑΤ να φρουρούν καλά το Πολυτεχνείο, το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικά γραφεία και άλλα κτίρια και υπηρεσίες, ενώ θα μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε «πολιορκημένη» περιοχή, χωρίς όμως να μπουν μέσα και να προκαλέσουν. Ταυτόχρονα όμως έχουν δοθεί οδηγίες να δράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση καταστροφών, ενώ ομάδες συλλήψεων θα είναι σε επιφυλακή από το πρωί. Επίσης θα διεξάγονται  έλεγχοι σε όλη την Αθήνα.  Ανάλογα μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 Σχόλια