Επί τάπητος το ασφαλιστικό στη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ

Επί τάπητος το ασφαλιστικό στη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ

Επί τάπητος τίθεται για ακόμη μία φορά το μείζον θέμα του ασφαλιστικού, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και με τη συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο κ. Πετρόπουλος, μαζί με τον γγ Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκο Φράγκο, είχαν κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων ιατρών, δικηγόρων, μηχανικών και του οικονομικού επιμελητηρίου, για το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας μετά τη συνάντηση, επισημαίνεται ότι «ο διάλογος με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων συνεχίζεται προκειμένου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να λάβει υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες των επιμέρους κλάδων και επαγγελματικών κατηγοριών».

«Στην κατεύθυνση αυτή διατυπώθηκε από το υπουργείο Εργασίας κατά τη σημερινή συνάντηση με τους εμπειρογνώμονες των επιστημόνων ένα πρώτο πλαίσιο συζήτησης για την ελάφρυνση υπέρμετρων επιβαρύνσεων», συμπληρώνεται.

Σχόλια