Επί τάπητος το μέλλον των κινητοποιήσεων σε νέες συσκέψεις αγροτών

Επί τάπητος το μέλλον των κινητοποιήσεων σε νέες συσκέψεις αγροτών

Το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων βρέθηκε επί τάπητος σε δύο αγροτικές συσκέψεις πανελλαδικής εμβέλειας, μία στην Θεσσαλονίκη και μία στην Νίκαια Λάρισας, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα, ενώ για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου.

Με αφορμή τη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης, η οποία αποφασίστηκε στη συνάντηση εκπροσώπων 30 μπλόκων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Τέμπη, η συντονιστική επιτροπή των Τεμπών εξέδωσε κάλεσμα συμμετοχής.

Στο κάλεσμα των εκπροσώπων των μπλόκων σημειώνεται ότι οι αγρότες αγωνιούν για το μέλλον τους, ενώ τονίζεται ότι στη συνάντηση των μπλόκων του Σαββάτου στα Τέμπη, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα τρία βασικά αιτήματα: φορολογικό, ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή μπλόκων, που όπως επισημαίνεται εκφράζει την συσπείρωση των Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί (και έχουν υιοθετήσει πλαίσιο αιτημάτων που έχουν αποφασιστεί σε πανελλαδικές συσκέψεις), κάλεσε σε πανελλαδική σύσκεψη για την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα.

Σημειώνεται ότι και σήμερα τα Τέμπη έκλεισαν από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, και εκ νέου από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ. Για αύριο Τρίτη, λόγω της σύσκεψης στη Σίνδο, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο της κοιλάδας.

Μέχρι στιγμής πάντως, οι αγρότες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, και δεν αποκλείουν κλιμάκωση του αγώνα τους από την Τετάρτη.Σχόλια