Επιχειρηματίες ετών… 15

Επιχειρηματίες ετών… 15

Μια ματιά στον επιχειρηματικό κόσμο του μέλλοντος είχαν την ευκαιρία να ρίξουν όσοι βρέθηκαν στο Mall Athens την Παρασκευή 1 Απριλίου στο οποίο έλαβε χώρο ο διαγωνισμός εικονικής επιχείρησης του ΣΕΝ από παιδιά 15-18 ετών.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 42 σχολεία της χώρας με σκοπό να αναδείξουν πρωτότυπα προϊόντα , όπως εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, διαδικτυακές υπηρεσίες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, επιτραπέζια παιχνίδια, χρηστικά αντικείμενα, πρωτότυπα είδη υγείας και ευεξίας, προϊόντα υγιεινής και θεραπευτικής διατροφής αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές επιχειρήσεις.

Η Μαθητική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας διοργανώθηκε για 10η συνεχή χρονιά, από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» που υλοποιεί το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» στην χώρα μας.

Στο σημείο αυτό, αξίζει μνείας το γεγονός ότι πολλά απ’ αυτά τα προϊόντα που παρουσίασαν τα παιδιά διατέθηκαν προς πώληση τα έσοδα των οποίων θα δίνονταν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς και ειδικότερα οργανώσεις που βοηθούν τους πρόσφυγες.

 

 

 Σχόλια