Επιχειρηματίες & πολιτικοί στις χειρόγραφες σημειώσεις της Ρούπα

Επιχειρηματίες & πολιτικοί στις χειρόγραφες σημειώσεις της Ρούπα

Ιδιόχειρες σημειώσεις σε χαρτιά και τετράδια, ένα laptop, αλλά και διάφοροι χάρτες, βρίσκονται μεταξύ των ευρημάτων των Αρχών που βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης όπου κατοικούσε η Πόλα Ρούπα, αλλά και στο γκαράζ – «γιάφκα» στον Άλιμο.

Οι σημειώσεις, οι οποίες θα πρέπει να περάσουν από γραφολογική εξέταση για να διαπιστωθεί το εάν ανήκουν ή όχι στην Πόλα Ρούπα, περιέχουν σύμφωνα με πληροφορίες ονόματα επιχειρηματιών, πολιτικών και άλλων προσώπων, και έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να «ακτινογραφήσουν» στόχους αλλά και τα σχέδια που είχαν η Ρούπα και οι συνεργοί της.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις σημειώσεις υπάρχουν αναφορές σε πολυεθνικές εταιρείες, δημοσίους οργανισμούς και κτίρια, καθώς και αναφορές σε προέδρους ΔΕΚΟ αλλά και οικονομικούς παράγοντες του τόπου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα δύο αυτοκίνητα που βρέθηκαν στον Άλιμο, το μεν Hyundai έχει αγοραστεί με πλαστά στοιχεία πριν δύο χρόνια από το Νίκο Μαζιώτη και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ και το δεύτερο, ένα VW Golf, εκτιμάται πως έχει επίσης πλαστές πινακίδες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στο γκαράζ στον Άλιμο όπου έκαναν έφοδο οι Αρχές μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, βρέθηκαν δυο βαλίτσες που περιείχαν φυσίγγια από καλάσνικοφ, εκρηκτικά, όχι όμως όπλα, και έτσι οι αστυνομικοί εκτιμούν πως υπάρχει και δεύτερη γιάφκα στην οποία κρύβεται ο οπλισμός της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έφθασαν στο γκαράζ της οδού Κύπρου στον Άλιμο, από υλικό που βρέθηκε στα διαμερίσματα της Ηλιούπολης και του Αγίου Δημητρίου όπου έμενε η 25χρονη που συνελήφθη μαζί με την Πόλα Ρούπα.

«Θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος»

«Ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πόλα Ρούπα σε δήλωσή της, την οποία διάβασε η αδελφή της σε δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί ο εξάχρονος γιος της στη μάνα και την αδελφή της.

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελία Εφετών είχε διατάξει την κράτηση της Ρούπα στις φυλακές του Κορυδαλλού, μόλις εκτελέστηκαν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της από την εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωσή της Πόλας Ρούπα:

«Ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν τώρα μέσα σε αυτό τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Είναι γεγονός. Όμως το να πολεμούν το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν, να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτό τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

Αίτημα να αναλάβουν η μητέρα & η αδελφή της Ρούπα την επιμέλεια του παιδιού της

Δεν έγινε δεκτό σε πρώτη φάση και σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα να αναλάβουν την επιμέλεια του γιου της Πόλας Ρούπα η μητέρα και η αδελφή της 48χρονης, το οποίο υπεβλήθη στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Όπως σημείωναν στο σχετικό αίτημα, υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 6χρονος από την πρώτη στιγμή φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκε φαγητό και παιχνίδια και άμεσα κοντά του έσπευσε και εισαγγελέας ανηλίκων, ενώ το αγοράκι βρίσκεται και κάτω από τη στενή παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων.

Πάντως, όπως ανέφεραν εισαγγελικές πηγές, η διαδικασία για το πού θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού θα είναι χρονοβόρα καθώς απαιτείται κοινωνική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλειά του.

Απεργία πείνας & δίψας ξεκινά και ο Μαζιώτης

Με δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia, ο Νίκος Μαζιώτης κάνει γνωστό πως μετά τη Ρούπα, ξεκινά και ο ίδιος απεργία πείνας και δίψας για την τύχη του 6χρονου παιδιού τους.

Στη δήλωσή του, αναφέρει συγκεκριμένα: «Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται.

Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή.

Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς. Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση. 

Νίκος Μαζιώτης, 5-1-2017».

Το χρονικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μετά από δύο χρόνια ερευνών η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛΑΣ τα ξημερώματα, σε διαμέρισμα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, στο οποίο βρισκόταν μαζί με το ανήλικο παιδί της.

Συγκεκριμένα, στις 6.10 το πρωί, ομάδα της ΕΚΑΜ έσπασε την είσοδο και εισέβαλε στο διαμέρισμα, πιάνοντας στον ύπνο την 48χρονη, η οποία όμως δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να αντισταθεί. Αντίθετα, έμεινε ψύχραιμη στο κρεβάτι της και είπε στους αστυνομικούς να προσέξουν το παιδί.

Στη συνέχεια η Ρούπα συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν επίσης στη σύλληψη μιας 25χρονης γυναίκας, η οποία φέρεται να την έκρυβε στο διαμέρισμα όπου εντοπίστηκε.

Μέχρι στιγμής παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν η νεαρή κοπέλα νοίκιαζε το διαμέρισμα της Ζαΐμη στην Πόλα Ρούπα χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, ή αν ήταν συνεργός της.

Σημειώνεται ότι η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φέρεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.

Αδύνατη, με κοντό καστανό μαλλί – Φωτογραφίες από την σύλληψή της 

Η Πόλα Ρούπα σήμερα, κατά τη σύλληψή της δεν θύμιζε σε τίποτα την γυναίκα με το μακρύ μαλλί έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όταν αποφυλακιζόταν πριν τέσσερα χρόνια λόγω παρέλευσης του 18μηνου, καθώς πλέον είναι πιο αδύνατη και με κοντό καστανό μαλλί.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Φωτογραφία: Intime News

Φωτογραφία: Εurokinissi

Φωτογραφία: Εurokinissi

Φωτογραφία: Εurokinissi

Φωτογραφία: Εurokinissi

Φωτογραφία: Εurokinissi

Φωτογραφία: Εurokinissi

Γκαράζ με πυρομαχικά εντοπίστηκε στον Άλιμο

Πυρομαχικά εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας στον Άλιμο, στο οποίο έκανε έφοδο η Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Εντός του γκαράζ, στην οδό Κύπρου, η Αστυνομία εντόπισε και δύο αυτοκίνητα, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε η συλληφθείσα, ενώ μάλιστα, το ένα εξ αυτών ενδέχεται να αποτέλεσε το όχημα διαφυγής μετά από ληστεία τράπεζας στη Μαλεσίνα τον περασμένο Σεπτέμβριο.Σχόλια