Επιχείρηση εντοπισμού τζιχαντιστών σε Ελλάδα και Ιταλία

Επιχείρηση εντοπισμού τζιχαντιστών σε Ελλάδα και Ιταλία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Εl Pais, η Europol αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό ύποπτων τζιχαντιστών στα hot spots στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Europol, Μανουέλ Ναβαρέρε Πανίγκουα, σε συνέντευξη του, ανέφερε ότι η υπηρεσία σχεδιάζει να στείλει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στην Ελλάδα, την Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε «να εντοπιστούν πιθανώς επικίνδυνα άτομα που βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες».

Ο Μανουέλ Ναβαρέρε Πανίγκουα εκτιμά επίσης ότι οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό κύμα και, παριστάνοντας τους πρόσφυγες, μπαίνουν κρυφά στην Ευρώπη.

«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει υποτιμήσει την απειλή των τζιχαντιστικών οργανώσεων. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός», επισήμανε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Europol, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή υπηρεσία αστυνόμευσης θα εργαστεί και για την εξάρθρωση δικτύων παράνομης μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου και πως οι «επισκέπτες αστυνομικοί» θα ξεκινήσουν το έργο τους από το καλοκαίρι και μετά.Σχόλια