Επιχείρηση «σκούπα» στη Μεσαιωνική Πόλη

Επιχείρηση «σκούπα» στη Μεσαιωνική Πόλη

«Αναβρασμός» επικράτησε χτες από το πρωί στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, όταν κλιμάκια του Δήμου Ρόδου, διενήργησαν εκτεταμένους ελέγχους και κατάσχεσαν τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα που είχαν τοποθετηθεί παρανόμως σε κοινόχρηστους χώρους μέσα στο μνημείο!

Του ανταποκριτή μας από τη δημοκρατική στη Ρόδο

Σύμφωνα με πληροφορίες και με αυτόπτες μάρτυρες, δεν έλειψαν οι «εντάσεις» καθώς οι επιχειρηματίες που έβλεπαν εντελώς ξαφνικά τα κλιμάκια να μαζεύουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, ενώ εξυπηρετούσαν ξένους πελάτες, δεν δίστασαν να επιτεθούν (φραστικά) στα στελέχη του κλιμακίου!

Επικεφαλής της μεγάλης αυτής «επιχείρησης – σκούπας» ήταν ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Γιώργος Κακούλης τον οποίο συνόδευε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Στυλιανού, με υπηρεσιακούς παράγοντες και δύο πρώην δημοτικούς αστυνομικούς.
«Μαζέψαμε τρία φορτηγά με τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα και ταμπέλες που είχαν τοποθετηθεί παρανόμως σε κοινόχρηστους χώρους.

Κάποιοι, βέβαια, είχαν ειδοποιηθεί –δεν γνωρίζω από ποιους- και είχαν φροντίσει να μαζέψουν τα δικά τους. Μετά την επιχείρηση, που ξεκίνησε από το πρωί και παρά τις εντάσεις που σημειώθηκαν, έμαθα ότι όπου κάναμε τις παρεμβάσεις, οι ίδιοι επιχειρηματίες επανατοποθέτησαν τα τραπεζοκαθίσματα και τα εμπορεύματα τους! Κάποτε πρέπει αυτό να σταματήσει. Ο Δήμος Ρόδου δεν μπορεί να κάνει τον ‘χωροφύλακα’ αλλά ούτε και να κάθεται άπρακτος. Από την μία διαμαρτύρονται κάποιοι ότι η δημοτική αρχή ‘δεν κάνει τίποτα’ και από την άλλη, όταν επιχειρούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις καταστάσεις τις οποίες έχουν επιβάλει οι ίδιοι μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη», δήλωσε στην «δημοκρατική» ο κ. Γιώργος Κακούλης.

Ωστόσο, επειδή δεν πρέπει να μπαίνουν όλοι στο στόχαστρο, ο αντιδήμαρχος εξηγεί πως δεν απευθύνεται σε όσους επιχειρηματίες είναι συνεπείς: «Δεν θέλω να τους βάλω όλους μέσα στο ίδιο καζάνι. Κάποιοι όμως, δεν λένε να συνετιστούν. Κάποτε πρέπει να επιβληθεί ο κανονισμός μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη. Όταν δεν κάνουμε τίποτε, μας κατηγορούν ότι μένουμε άπρακτοι και όταν κάνουμε κάτι, μας κατηγορούν και μας επιτίθενται. Ας μας πουν τι ακριβώς θέλουν, τελικά!» τόνισε ο κ. Κακούλης.

Να σημειωθεί πως ο μοναδικός από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής που δέχτηκε να βγει μαζί με τον αντιδήμαρχο για να τον στηρίξει σε αυτή την μεγάλη «επιχείρηση – σκούπα» ήταν ο κ. Κώστας Στυλιανού –αν και είχαν προσκληθεί και άλλοι, όπως είπε ο κ. Κακούλης- ενώ τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα, ταμπέλες κλπ που ήταν τοποθετημένα παρανόμως σε κοινόχρηστους χώρους, μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται στο Τμήμα Προμηθειών.

«Εντοπίσαμε 8 περίπου τέτοιες περιπτώσεις και επιβλήθηκαν ήδη πρόστιμα. Τα τραπεζοκαθίσματα, τα εμπορεύματα, τις ταμπέλες κλπ που ήταν τοποθετημένα παρανόμως σε κοινόχρηστους χώρους, μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται στο Τμήμα Προμηθειών και όποιος θέλει να τα πάρει πίσω, πρέπει να απευθυνθεί στην δημοτική αρχή, στην αρμόδια υπηρεσία και να πληρώσει αντίτιμο. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου καλή η εικόνα να σηκώνουμε από τις καρέκλες, τους πελάτες και τους ξένους τουρίστες μέσα στον Αύγουστο μήνα, αλλά επιτέλους σε αυτό τον τόπο, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν και μέσα στο επόμενο διάστημα και θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.Σχόλια