Επίδειξη …ισχύος από την Τουρκία. Το tweet με τα γεωτρύπανα

Επίδειξη …ισχύος από την Τουρκία. Το tweet με τα γεωτρύπανα

Φαίνεται πως η Τουρκία δεν θέλει να δείξει μεταμέλεια…«Τα πλοία και τα εναέρια μέσα του Πολεμικού Ναυτικού εξακολουθούν να συνοδεύουν τα γεωτρύπανά μας “Γιαβούζ” και “Πορθητή”, καθώς και το ερευνητικό πλοίο μας “Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά”», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας.

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας έδωσε μάλισρα στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες. Σε αυτές, φαίνονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ελικόπτερα, που συνοδεύουν τα τουρκικά γεωτρύπανα στην ανατολική Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένες γεωτρήσεις από το «Γιαβούζ» έχουν προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την ΕΕ.

Την Τετάρτη μάλιστα ο Ντόναλντ Τουσκ διεμήνυσε ουσιαστικά ότι πλέον είναι αναπόφευκτες οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, αφού συνεχίζει την κλκιμάκωση. «Παρά τις καλύτερες προθέσεις μας να διατηρήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, η συνεχιζόμενη κλιμάκωση και αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κύπρου, που είναι χώρα- μέλος μας, αναπόφευκτα θα οδηγήσει την ΕΕ να απαντήσει σε πλήρη αλληλεγγύη, όπως συμφωνήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δείτε το tweet του Υπουργείου Εξωτερικών…

Σχόλια