Επιδείνωση του καιρού και πολλά…μποφόρ

Επιδείνωση του καιρού και πολλά…μποφόρ

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τοπικά πολύ ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, περιμένουμε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015. Μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 12 στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 10 στην Ήπειρο, από 11 έως 14 βαθμούς στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 19 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια πελάγη σε πολύ θυελλώδεις, 9 και πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση στα βόρεια πελάγη σε πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.
Σχόλια