Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα – Από καύσωνα στις βροχές

Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα – Από καύσωνα στις βροχές

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Συγκεκριμένα, σήμερα Σαββάτο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές μόνο νεφώσεις.

Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και το νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν βροχές οι οποίες σταδιακά από το πρωί θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές και θα συνδυαστούν με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Στην δυτική Κρήτη, τις Σποράδες, και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθεί ανάλογη ενίσχυση των φαινομένων από το απόγευμα και κυρίως προς το βράδυ.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την ανατολική Μακεδονία αναμένονται μόνο ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάζουν μεγάλες αυξομειώσεις και τοπικά κατά περιόδους θα πνέουν έως θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς.

Στην Ήπειρο τα νησιά του βορείου Ιονίου και τη Θεσσαλία από 21 έως 33.

Στην Στερεά και την Πελοπόννησο από 19 έως 30, στα νησιά του νοτίου Ιονίου από 21 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 36 και στην Κρήτη από 17 έως 36.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν, αρχικά από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξαίρεση τον Θερμαϊκό όπου δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι όμως στις περιοχές νοτιότερα της Λέσβου θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από συνεχώς μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στις Δυτικές Κυκλάδες και τις θαλάσσιες περιοχές δυτικότερα των Κυκλάδων οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Στις υπόλοιπές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα οι αρχικά  ανέμοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ θα γίνουν προς το βράδυ νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο οι αρχικά ανατολικοί και βορειοανατολικοί άνεμοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από  2 έως 4 μποφόρ, όμως τοπικά και κατά περιόδους θα ενισχύονται σημαντικά με ριπές ανέμων που θα φτάνουν στην κατηγορία των σχεδόν θυελλωδών (7 μποφόρ).

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες όμως σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στις δυτικές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στις ανατολικές ακτές 7 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.Σχόλια