Επιφυλάξεις των Θεσμών για το «πάγωμα» των παλαιών οφειλών & τα επαγγελματικά ταμεία

Επιφυλάξεις των Θεσμών για το «πάγωμα» των παλαιών οφειλών & τα επαγγελματικά ταμεία

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών είχε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την οποία διατύπωσε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, με τα δύο κύρια ζητήματα να αφορούν στο πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους αυτοαπασχολούμενους, και τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος μετά το τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των πιστωτών εξέφρασαν επιφυλάξεις και στα δύο θέματα, και ζήτησαν να δουν συγκεκριμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες θέσεις από το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να καταλήξουν σε οριστική απόφαση.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να στείλει τα εν λόγω στοιχεία τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέσω τηλεδιασκέψεων, καθώς οι επικεφαλής των Θεσμών αποχωρούν αύριο από την Ελλάδα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα του αγγελιόσημου, για το οποίο σημείωσε ότι δε θα δοθεί άλλη παράταση, καθώς σήμερα λήγει η δεύτερη παράταση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας για την κατάργηση του.

Όπως σημείωσε σχετικά, το θέμα αυτό θα συζητηθεί με τις ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο αύριο στις 5 το απόγευμα, προκειμένου να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως θεωρεί ως καταλληλότερη λύση την ύπαρξη ενός πόρου, ο οποίος θα συμφωνηθεί μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών στο χώρο του Τύπου.Σχόλια