Επίκαιρη ερώτηση Μπακογιάννη σε Τσακαλώτο για τον νέο ΓΓΔΕ

Επίκαιρη ερώτηση Μπακογιάννη σε Τσακαλώτο για τον νέο ΓΓΔΕ

Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφορικά με τον διορισμό νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και την αντικατάσταση Γενικών Διευθυντών στη ΓΓΔΕ κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη ζητά να μάθει «πότε θα διοριστεί ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων;», διερωτώμενη παράλληλα, «μήπως η οριστική επιλογή του αποτελεί προϊόν παρασκηνιακών μεθοδεύσεων;».

Η ερώτηση της κ. Μπακογιάννη:

«ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση Γενικών Διευθυντών στο Υπουργείο Οικονομικών

Η απουσία Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων δυσχεραίνει τη λειτουργία των υπηρεσιών είσπραξης φόρων και των μηχανισμών πάταξης της φοροδιαφυγής. Από τις 23 Δεκεμβρίου 2015, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το διορισμό του κ. Γεωργίου Πιτσιλή. Έκτοτε, εκκρεμεί η δημοσίευση του διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα να παραμένει ακέφαλη η πλέον νευραλγική θέση του δημόσιου τομέα.

Οι λόγοι της καθυστέρησης είναι άγνωστοι. Προφανώς, πάντως, ένας από αυτούς είναι για να προχωρήσει η διαδικασία αντικατάστασης των Γενικών Διευθυντών, χωρίς την παρουσία νέου Γενικού Γραμματέα. Τη διαδικασία αυτή ξεκίνησε ξαφνικά στις 11 Ιανουαρίου 2016 ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Μπάκας (ο οποίος συνταξιοδοτείται στο άμεσο προσεχές διάστημα) γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Την παρούσα χρονική στιγμή, η επιλογή νέων διευθυντών συνιστά μεθοδευμένη κίνηση με στόχο την επιλογή προσώπων που πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Πότε θα διοριστεί ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων; Μήπως η οριστική επιλογή του αποτελεί προϊόν παρασκηνιακών μεθοδεύσεων;

– Η σπουδή να αντικατασταθούν άρον-άρον οι Γενικοί Διευθυντές της Γενικής Γραμματείας προάγει την αξιοκρατία; Είναι συμβατή προς τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού περί ακομμάτιστης δημόσιας διοίκησης;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη»


Σχόλια