Επίκαιρη ερώτηση Μπακογιάννη σε Τσακαλώτο για τον νέο ΓΓΔΕ

92 0

Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφορικά με τον διορισμό νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και την αντικατάσταση Γενικών Διευθυντών στη ΓΓΔΕ κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη ζητά να μάθει «πότε θα διοριστεί ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων;», διερωτώμενη παράλληλα, «μήπως η οριστική επιλογή του αποτελεί προϊόν παρασκηνιακών μεθοδεύσεων;».

Η ερώτηση της κ. Μπακογιάννη:

«ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση Γενικών Διευθυντών στο Υπουργείο Οικονομικών

Η απουσία Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων δυσχεραίνει τη λειτουργία των υπηρεσιών είσπραξης φόρων και των μηχανισμών πάταξης της φοροδιαφυγής. Από τις 23 Δεκεμβρίου 2015, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το διορισμό του κ. Γεωργίου Πιτσιλή. Έκτοτε, εκκρεμεί η δημοσίευση του διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα να παραμένει ακέφαλη η πλέον νευραλγική θέση του δημόσιου τομέα.

Οι λόγοι της καθυστέρησης είναι άγνωστοι. Προφανώς, πάντως, ένας από αυτούς είναι για να προχωρήσει η διαδικασία αντικατάστασης των Γενικών Διευθυντών, χωρίς την παρουσία νέου Γενικού Γραμματέα. Τη διαδικασία αυτή ξεκίνησε ξαφνικά στις 11 Ιανουαρίου 2016 ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Μπάκας (ο οποίος συνταξιοδοτείται στο άμεσο προσεχές διάστημα) γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Την παρούσα χρονική στιγμή, η επιλογή νέων διευθυντών συνιστά μεθοδευμένη κίνηση με στόχο την επιλογή προσώπων που πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Πότε θα διοριστεί ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων; Μήπως η οριστική επιλογή του αποτελεί προϊόν παρασκηνιακών μεθοδεύσεων;

– Η σπουδή να αντικατασταθούν άρον-άρον οι Γενικοί Διευθυντές της Γενικής Γραμματείας προάγει την αξιοκρατία; Είναι συμβατή προς τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού περί ακομμάτιστης δημόσιας διοίκησης;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη»Join the Conversation