Επίκαιρη ερώτηση Βορίδη προς τον πρωθυπουργό

Επίκαιρη ερώτηση Βορίδη προς τον πρωθυπουργό

Για «αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης» κάνει λόγο το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό.

Αφορμή για την επίκαιρη ερώτηση στάθηκε η κόντρα μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, και του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, η οποία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, μετά από αναφορά της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία σημείωσε ότι «ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τη σχέση με τους εμπλεκόμενους σε κυκλώματα εκβιασμού».

Η ίδια επεσήμανε ακόμη ότι «έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας ‘’Έθνος’’ τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ. πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε δηλώνοντας ότι θα προχωρήσει σε αγωγή και μήνυση κατά της κ. Γεροβασίλη.

Σε ό,τι αφορά στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης, ο κ. Βορίδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κ. Γεροβασίλη «χρησιμοποίησε ως πρόσχημα καταγεγραμμένες από κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές συνομιλίες, οι οποίες ενώ δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο και καμία σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, διέρρευσαν παρανόμως και παρανόμως δημοσιεύθηκαν. Κατασκεύασε δόλια αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς. Κατασκεύασε με δόλο προσωπική και πρωτίστως πολιτική συκοφαντία αδίστακτου Γκεμπελισμού εναντίον του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με κύριο στόχο να πλήξει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ο κ. Βορίδης κάνει λόγο για παρακρατικές, βαθιά αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης, που πλήττουν συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις Αρχές της Δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας (άρθρα 9α και 19 του Συντάγματος).
«Προκύπτει παράνομη χρησιμοποίηση και πολιτική εκμετάλλευση ιδιωτικών συνομιλιών μέλους της Βουλής των Ελλήνων, που έχουν καταγραφεί από κρατικές υπηρεσίες, έχουν παρανόμως διαρρεύσει και συσχετίζονται απολύτως ψευδώς και συκοφαντικά με άσχετη υπόθεση», σημειώνει, και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει:

«- Παρακολουθούνται και καταγράφονται συνομιλίες βουλευτών με δημοσιογράφους που δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο;

– Γιατί διαρρέουν με σκοπό τη δημοσιοποίηση και τη διαστρέβλωσή τους;

– Γιατί η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί παρανόμως δημοσιοποιηθείσες ιδιωτικές συνομιλίες και κατασκευάζει ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος προσώπων και κομμάτων;

– Γιατί η Κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές;».Σχόλια