Επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν για παύση των εχθροπραξιών στη Συρία & για την κατάσταση στην Ουκρανία

Επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν για παύση των εχθροπραξιών στη Συρία & για την κατάσταση στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, συμφώνησαν να βοηθήσουν περαιτέρω προκειμένου να διασφαλιστεί η παύση των εχθροπραξιών στην Συρία.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής αυτής επικοινωνίας, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους υπογράμμισε την ανάγκη να διαχωριστεί η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, καθώς και την ανάγκη του κλεισίματος των συνόρων Συρίας- Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επισημάνει το ζήτημα των συνόρων, τα οποία σύμφωνα με τη Ρωσία διασχίζουν μαχητές για να εισβάλουν από τη Τουρκία στη Συρία.

Από την πλευρά του, και ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, προσθέτοντας ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας, Τζος Έρνεστ, σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του είχαν μια «έντονη συζήτηση» σήμερα σχετικά με τη Συρία και την Ουκρανία.Σχόλια