Επικηρυγμένος, επικίνδυνος και οπλισμένος ο μακελάρης του Βερολίνου

Επικηρυγμένος, επικίνδυνος και οπλισμένος ο μακελάρης του Βερολίνου

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη – Με 100.000 ευρώ έχει επικηρυχθεί ο 24χρονος Τυνήσιος Άνις Άμρι – Για τι προειδοποιεί η γερμανική αστυνομία

Το ανθρωποκυνηγητό της γερμανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ύποπτου συνεχίζεται και εδώ και λίγες ώρες, η φωτογραφία του έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

germania ipoptos2

Όλοι αναζητούν τον 24χρονο Τυνήσιο, Ανίς Αμρί, για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (22/12), η Rai, η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας, μετέδωσε την είδηση ότι ο Τυνήσιος, από το 2011 έως το 2015 εξέτισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην Σικελία.

Ο Αμρί είχε καταδικασθεί για πρόκληση ζημιών και για την πυρπόληση του κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών του νησιού της Λαμπεντούζα και παρέμεινε έγκλειστος για τέσσερα χρόνια στις φυλακές της Κατάνης και του Παλέρμο της Σικελίας. Όταν αποφυλακίσθηκε, δεν κατέστη δυνατή η έκδοσή του στην Τυνησία, λόγω της ελλιπούς συνεργασίας των αρχών της Τύνιδας.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της ισχύος των μέτρων ασφαλείας που είχαν υιοθετηθεί για το Άγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου. Το μέτρο συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, παρουσία και των εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση δεν αγνοεί τους κινδύνους που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. Πρόσθεσε, όμως, ότι «οι Ιταλοί πολίτες δεν πρόκειται να αλλάξουν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους».

«Ένοπλος και επικίνδυνος»

Χθες, το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην Γερμανία, επικήρυξε τον Τυνήσιο για 100.000 ευρώ, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Ο Ανίς Αμρί έχει ύψος 1.78 μέτρα και είναι 75 κιλά, έχει μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας στην ανακοίνωση του.

Παράλληλα, τόνισε ότι «ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος», προσθέτοντας ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον ύποπτο δράστη.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια