Επεισόδια και συλλήψεις στο Παρίσι

Επεισόδια και συλλήψεις στο Παρίσι

Σε 22 συλλήψεις προχώρησαν οι γαλλικές αρχές εξαιτίας επεισοδίων που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Εν προκειμένω, από τους 3.000 διαδηλωτές, περίπου 100 άτομα φέρονται να έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων και ξήλωσαν πινακίδες, ενώ στη συνέχεια να άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα (μπουκάλια, πλάκες κλπ) στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας ανταπάντησαν με δακρυγόνα απωθώντας από την πλατεία της Δημοκρατίας την ομάδα των ταραξιών, η οποία διαλύθηκε, ενώ κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν ορισμένες ζημιές κατά την φυγή τους, κυρίως σε ένα εργοτάξιο και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών.

Ορισμένοι διαδηλωτές αισθάνθηκαν δυσφορία από τα δακρυγόνα, ενώ 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Υπενθυμίζεται ότι, εδώ και δύο εβδομάδες η πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας άνευ προηγουμένου κινητοποίησης με τίτλο «Αγρυπνία», η οποία ξεκίνησε τη νύχτα της 31ης Μαρτίου κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου και επεκτάθηκε σε περισσότερες από πενήντα πόλεις της Γαλλίας.Σχόλια