Επεισόδια με αγρότες & ΜΑΤ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτό & βίντεο)

Επεισόδια με αγρότες & ΜΑΤ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτό & βίντεο)

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 16:00 ανάμεσα σε συγκεντρωμένους αγρότες και δυνάμεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Αγρότες που βρίσκονταν από νωρίς στην «καρδιά» της συμπρωτεύουσας εξαγριώθηκαν μόλις είδαν κλειστή την Νότια Πύλη της ΔΕΘ και άρχισαν να τραβούν τα κάγκελα. Τελικά, κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ και έφτασαν στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η παρέμβαση των ΜΑΤ ήταν άμεση. Οι αστυνομικοί έκλεισαν με κλούβες την Νότια Πύλη της ΔΕΘ, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν πολλούς αγρότες στην είσοδο. Ωστόσο, υπήρχαν κάποιοι που πρόλαβαν να περάσουν και να κατευθυνθούν στο περίπτερο της Zootecnia. Στόχος των αγροτών είναι να περάσουν όλοι τον φραγμό των ΜΑΤ και να φτάσουν στο περίπτερο της έκθεσης.

Νωρίτερα, οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους με αποτέλεσμα να κλείσει η οδός Μανώλη Ανδρόνικου και η Λεωφόρος Στρατού.

Σύμφωνα με το seleo.gr, στο κέντρο της πόλης βρίσκονται συνολικά 25 τρακτέρ, ενώ λόγω της κινητοποίησης έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα και αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός για την διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων.

Αυτή την ώρα, στην πλατεία ΧΑΝΘ βρίσκονται μεταξύ άλλων αγρότες από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα, Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβαλά.

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στην άκρη του δρόμου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των εγκαινίων της Zootechnia που θα γίνουν στις 19:00.

Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχουν θέληση να επαναληφθούν τα περσινά επεισόδια στα εγκαίνια της Agrotica.

Πηγή φωτογραφιών & βίντεο: seleo.grΣχόλια