Επεισόδια στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών – Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ρόπαλα και πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ

Επεισόδια στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών – Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ρόπαλα και πέτρες σε άνδρες των ΜΑΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, ανάμεσα σε ομάδα κουκουλοφόρων και άνδρες των ΜΑΤ.

Ομάδα αγνώστων με φωτοβολίδες, πέτρες και ρόπαλα κατευθύνθηκε προς το Χημείο, όπου πραγματοποιούνται οι φοιτητικές εκλογές, προκειμένου να πάρουν τις κάλπες.

Διμοιρία των ΜΑΤ προσπάθησε να τους εμποδίσει και οι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν εναντίον τους πέτρες και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

Τελικά, η αστυνομία απώθησε τους κουκουλοφόρους προς τα Εξάρχεια, με την κατάσταση σταδιακά να εξομαλύνεται.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση με κουκουλοφόρους σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε φοιτητές της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα επιτέθηκε με δολοφονική μανία εναντίον ολιγομελούς ομάδας φοιτητών της συγκεκριμένης παράταξης.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές της ΔΑΠ.

Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι οι δράστες είναι φοιτητές που ανήκουν σε ακροαριστερές παρατάξεις και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τα έκτροπα που σημειωθήκαν σήμερα στις φοιτητικές εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γραβρόγλου κατά[n1]  την έναρξη συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής , ανέφερε ότι τα επεισόδια προήλθαν από ομάδες εξωπανεπιστημιακών και σημείωσε ότι πρέπει να καταγγελθούν απερίφραστα «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι παντελώς καταδικαστέες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή newpost.gr & enetpress.grΣχόλια