Επεισόδια στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο

Επεισόδια στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο από πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις διακοπές ρεύματος στον χώρο του καταυλισμού.

Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν περί τις 16.00 το απόγευμα, με το κλείσιμο της μίας εισόδου του κέντρου, ενώ κατά τις πέντε παρά τέταρτο ξεκίνησε πετροπόλεμος προς τους αστυνομικούς, που κράτησε – χωρίς να γενικευθεί – περίπου έως τις έξι το απόγευμα.

Αιτία ήταν η εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση των δύο  καταυλισμών, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης συνολικά του χώρου, επειδή είναι αυξημένη η κατανάλωση ρεύματος, λόγω λειτουργίας των θερμαντικών σωμάτων.

Νέα απόπειρα επεισοδίων έγινε περί τις 20.00 το βράδυ, ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα πράγματα είναι ήρεμα, χωρίς κανένας – ωστόσο – να γνωρίζει τι θα συμβεί αν επιχειρηθεί και νέα εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση των χώρων. Μετά τις 21.00 το βράδυ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και στους δύο καταυλισμούς, όχι όμως και στον χώρο των γραφείων, όπου υπάρχει και η αστυνομική δύναμη.

Στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή δυνάμεις της αστυνομίας και τα ΜΑΤ για την αντιμετώπιση νέων επεισοδίων.

Πηγή: astraparis.grΣχόλια