«Επεισοδιακή» επίσκεψη: Οι άνδρες της ασφάλειας του Ερντογάν «πάτησαν πόδι» στη βελγική αστυνομία

«Επεισοδιακή» επίσκεψη: Οι άνδρες της ασφάλειας του Ερντογάν «πάτησαν πόδι» στη βελγική αστυνομία

Μάλλον «επεισοδιακή» ήταν η προχθεσινή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Βέλγιο, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας De Morgen.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Αψιμαχίες μεταξύ των τουρκικών και των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας», η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τουλάχιστον δύο φορές «άναψαν τα αίματα» και σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ μελών των βελγικών και των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Τούρκου προέδρου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Τη Δευτέρα μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κατάσταση κλιμακώθηκε, καθώς ένα μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας προπηλάκισε Βέλγο αστυνομικό, ο οποίος του έδωσε μια… αγκωνιά, με αποτέλεσμα ο πρώτος να βρεθεί στο έδαφος και να δημιουργηθεί ένταση.

Όπως δήλωσαν σχετικά στην εφημερίδα πηγές των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας, το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη σεβασμού που δείχνουν οι άνθρωποι του Ερντογάν, οι οποίοι θέλησαν να υποκαταστήσουν τις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σχόλια