Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ στον Μπαλτά για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ στον Μπαλτά για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, απέστειλε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Κύριε υπουργέ, με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνουμε τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, καθώς και των διαπιστευμένων συντακτών. Η ελεύθερη πρόσβαση του δημοσιογράφου στον κύκλο των ενδιαφερόντων τους, και στην προκειμένη περίπτωση, στις πηγές Πολιτισμού είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις.

Ακόμα και το πρόσχημα οικονομικών λόγων δεν μπορεί να ευσταθεί, δεδομένου ότι η σχετική υπουργική απόφαση διευρύνει τον κύκλο των προσώπων που μπορούν να έχουν ελεύθερη είσοδο στους συγκεκριμένους χώρους, ενώ ταυτόχρονα αποκλείονται προκλητικά οι δημοσιογράφοι. Θεωρούμε ότι θα αποκαταστήσετε άμεσα το ζήτημα που έχει προκληθεί».

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, και η γενική γραμματέας, Νανά Νταουντάκη.Σχόλια