Επιστολή Γεννηματά σε Παυλόπουλο: Θα συμμετάσχω στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών αλλά…

Επιστολή Γεννηματά σε Παυλόπουλο: Θα συμμετάσχω στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών αλλά…

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, απέστειλε η επικεφαλής της της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στην οποία τον ενημερώνει για τη συμμετοχή της στο αυριανό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, παρά τις επιφυλάξεις και τις ιδιαίτερες σκέψεις της.

Όπως εξηγεί η κ. Γεννηματά στην επιστολή της, συμφωνεί μεν να συζητηθεί με τις εσωτερικές και διεθνείς του διαστάσεις το προσφυγικό πρόβλημα, ωστόσο επισημαίνει πως δε θα δεχτεί καμία συζήτηση για το ασφαλιστικό, επειδή αυτό είναι πρωτίστως ζήτημα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει μάλιστα ότι το ζήτημα αυτό αφορά πρωτίστως στην κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα μπορούσε να συζητηθεί.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί υπέρ της αναθεώρησης του συντάγματος και έχουν διατυπώσει τις προτάσεις τους.

Τέλος, η ίδια σημειώνει προς τον κ. Παυλόπουλο ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου είναι ένας θεσμός με ιδιαίτερη μέχρι τώρα συμβολή, που θα πρέπει να διαφυλαχθεί.Σχόλια