«Επίθεση» Χριστοφιλοπούλου σε Κατρούγκαλο: Θα μείνει στην ιστορία ως ο μακελάρης του ασφαλιστικού

«Επίθεση» Χριστοφιλοπούλου σε Κατρούγκαλο: Θα μείνει στην ιστορία ως ο μακελάρης του ασφαλιστικού

Επίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο εξαπέλυσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου .

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν δια στόματος της κ. Χριστοφιλοπούλου κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό, ο Γ. Κατρούγκαλος θα μείνει στην ιστορία ως ο μακελάρης του ασφαλιστικού συστήματος. «Ενώ έχετε γίνει οι «yes men» της Ευρώπης, μέσα στη χώρα παριστάνετε ακόμη τους αντιστασιακούς «του γλυκού νερού»» είπε η κα Χριστοφιλοπούλου.

Όπως επεσήμανε η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στα 3,6 δις ευρώ (σε ετήσια βάση) που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι έρχονται να προστεθούν τα μέτρα των 5,4 δις -που μέρος τους αφορά και το παρόν νομοσχέδιο-  ενώ φαίνεται να συμφώνησε η κυβέρνηση σε μηχανισμό πυροδότησης  3,6 δις ως πακέτο προληπτικών μέτρων.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καταστρέψει ό,τι έμεινε όρθιο με τις εξοντωτικές φορολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου: «Μέσα σε ένα μόλις άρθρο (114) επιβάλλει φόρους ύψους 1,7 δις.€» επεσήμανε.

Η Ε. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ακόμη ότι «οι συντάξεις δεν προστατεύονται, αλλά αντιθέτως περικόπτονται πολλαπλώς» και πως «μόνη εγγυημένη σύνταξη είναι η εθνική σύνταξη». Επιπλέον, σημείωσε ότι το νέο σύστημα όχι μόνο δεν επιφέρει κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είναι βάναυσα αντιασφαλιστικό, αντιεργατικό, δημευτικό, αντιαναπτυξιακό και ως εκ τούτου κοινωνικά κατάφωρα άδικο.

«Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνεται μιας δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης, ενώ στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν ότι τα κρατικά ταμεία και πάλι άδειασαν. Οσο διαπραγματεύεστε τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα για τη χώρα!» είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ότι «η περσινή διαδικασία στραγγίσματος κάθε αποθεματικού ξεκίνησε και φέτος με τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, του ΟΑΕΔ και των νοσοκομείων, «αποθεματικά” χρωστούμενα μια που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου έχουν εκτοξευτεί».

 Σχόλια