Επίθεση Φωτήλα προς ΣΥΡΙΖΑ:» Ο πολιτισμός της τσουτσούνας»

Επίθεση Φωτήλα προς ΣΥΡΙΖΑ:» Ο πολιτισμός της τσουτσούνας»

Για «πολιτισμό της τσουτσούνας» μίλησε ο κ. Ιάσονας Φωτήλας στην Βουλή με αφορμή την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, να τοποθετήσει τον Βέλγο καλλιτέχνη Γιάν Φαμπρ ως νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, και την ενέργεια του δεύτερου να «διδάξει» στην Επίδαυρο τη δική του παράσταση τα «Παλλόμενα Πέη».

«Τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό που κατάντησε τον πολιτισμό συνώνυμο με την αριστερή ιδεολογία της τσουτσούνας» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού στην Ολομέλεια της Βουλής πριν καλέσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης σε ανένδοτο κατά της κυβέρνησης. «Να συμμαχήσουμε να πέσει η κυβέρνηση. Δεν μένει τίποτα άλλο από το να κηρύξουμε ένα νέο ανένδοτο αγώνα κατά των δήθεν δημοκρατών που λυμαίνονται τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτήλας.

Σε εκείνο το σημείο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος αντέδρασε άμεσα και ζήτησε το λόγο επί προσωπικού την ώρα που άλλοι βουλευτές του κόμματος διαμαρτύρονταν έντονα.

Κάλεσε τον βουλευτή να ανακαλέσει. Ωστόσο ο κ. Φωτήλας όχι μόνο επέμεινε αλλά προκάλεσε «μπορεί αν θέλει ο κ. συνάδελφος να μου κάνει μήνυση» είπε με σκωπτική διάθεση.

 Σχόλια