Γαλλία: «Εσείς οι χριστιανοί μας σκοτώνετε» φώναζε ο τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Γάλλο ιερέα

Γαλλία: «Εσείς οι χριστιανοί μας σκοτώνετε» φώναζε ο τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Γάλλο ιερέα

Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας, αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, γεννηθείς στην Γαλλία, όπως ενημέρωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επιβεβαίωσε μάλιστα ότι ο Κερμίς βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες να φτάσει στη Συρία πέρσι.

Ο Μολάν επιβεβαίωσε επίσης ότι τον Μάρτιο του 2015 ο Κερμίς, με καταγωγή από την πόλη της Νορμανδίας όπου συνέβη η επίθεση, είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενος για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους να φεύγει από το σπίτι του για λίγες μόνο ώρες την ημέρα, ενώ είχε υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η αστυνομία εξακολουθεί, τέλος, να προσπαθεί να ταυτοποιήσει και το δεύτερο δράστη της επίθεσης, πραγματοποιώντας έρευνες και εφόδους στην περιοχή.

 

 

 

 

Την ίδια ώρα σοκάρουν οι αποκαλύψεις δια στόματος της αδελφής Ντανιέλ, η οποία κρατήθηκε και αυτή όμηρος αλλά κατάφερε να δραπετεύσει, ανέφερε ακόμη ότι ένας εκ των δραστών τής είπε «εσείς οι χριστιανοί μας σκοτώνετε».

Κατά πληροφορίες, οι δύο νεαροί τζιχαντιστές βγαίνοντας από τον καθολικό ναό και πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά των Γάλλων αστυνομικών φώναζαν «Allahu Akbar», δηλαδή ο «Θεός είναι μεγάλος», στα αραβικά.

 

Σχόλια