Επίθεση Κωνσταντινούπολη: Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Επίθεση Κωνσταντινούπολη: Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Η νέα επίθεση που συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη, η τέταρτη φονικότερη σε διάστημα ενός έτους στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, προκάλεσε σοκ κι αποτροπιασμό, με την παγκόσμια κοινότητα να καταδικάζει το χτύπημα.

H αστυνομία στην Τουρκία προχώρησε στη σύλληψη 13 υπόπτων, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 44 άνθρωποι.

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε, μετά τον θάνατο ενός εκ των 260 τραυματιών στο μακελειό που είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με την Άγκυρα, να συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν στον αερολιμένα προτού πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά τους, ο ένας μετά τον άλλο.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι βομβιστές προέρχονταν «από τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν».

Εκ των 44 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους σε αυτήν την επίθεση, «οι 19 είναι ξένοι υπήκοοι», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάκ Αλά κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ εξήγησε ότι «οι τρομοκράτες αρχικά στόχευαν να περάσουν από τους ελέγχους ασφαλείας» έως την είσοδο του αερολιμένα, ωστόσο άλλαξαν γνώμη και «εισήλθαν οπλισμένοι με πολυβόλα που έβγαλαν από τις βαλίτσες τους προτού περάσουν από τα σημεία ελέγχου και αρχίσουν να πυροβολούν αδιακρίτως».

«Ο ένας εξ αυτών πυροδότησε τα εκρηκτικά στο εξωτερικό» του αεροδρομίου και «οι δύο άλλοι, εκμεταλλευόμενοι τον πανικό, εισήλθαν στο αεροδρόμιο κι ανατινάχθηκαν» τόνισε ο ίδιος.

Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ θα φωτιστεί απόψε το βράδυ με τα χρώματα της τουρκικής σημαίας.

 

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια