Επίθεση Λούβρο: Νέες αποκαλύψεις για τον Αιγύπτιο που ήθελε να αιματοκυλήσει το Παρίσι

Επίθεση Λούβρο: Νέες αποκαλύψεις για τον Αιγύπτιο που ήθελε να αιματοκυλήσει το Παρίσι

Ενώ το μουσείο του Λούβρου ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι σήμερα στο Παρίσι, 24 ώρες μετά την επίθεση με ματσέτα εναντίον στρατιωτικών, η έρευνα συνεχίζεται και οδηγεί σε έναν 29χρονο Αιγύπτιο ο οποίος είχε φθάσει πριν από μια εβδομάδα στη Γαλλία με τουριστική βίζα.

Η ταυτότητά του δεν έχει ακόμη «εξακριβωθεί επισήμως», έκανε γνωστό χθες το βράδυ ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν. Όμως οι έρευνες που έγιναν στο κινητό τηλέφωνό του, στα ευρωπαϊκά αρχεία με τις θεωρήσεις εισόδου και σε διαμέρισμα στο 8ο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού, οδηγούν σ’ έναν άνδρα που εισήλθε νομίμως στη Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου με πτήση προερχόμενη από το Ντουμπάι.

«Οι έρευνες αυτές επέτρεψαν να επικεντρώσουμε σ’ ένα άτομο ηλικίας 29 ετών και αιγυπτιακής εθνικότητας. Η φωτογραφία που υπάρχει στο αρχείο Visa Bio αντιστοιχεί σ’ αυτή του δράστη της επίθεσης», δήλωσε ο Μολέν.

Οι έρευνες θα πρέπει «να προσδιορίσουν τα κίνητρα του δράστη και να αποκαλύψουν αν έδρασε μόνος και αυτοβούλως ή αντιθέτως κατόπιν οδηγιών», δήλωσε ο Φρανσουά Μολέν.

XVM3065bda4 ea35 11e6 b71d 891f4c05b256

Πρόκειται για «μια πράξη της οποίας ο τρομοκρατικός χαρακτήρας δεν αμφισβητείται», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση θέτουν επίσης ερωτήματα για τα μηνύματα στο Twitter που έγραψε στα αραβικά σ’ έναν λογαριασμό στο όνομα του ταυτοποιημένου Αιγύπτιου, του Αμπντάλα Ελ Χαμάμι. Μια δεκαριά μηνύματα εστάλησαν από τις 10:27 έως τις 10:34 (ώρα Ελλάδας), μερικά λεπτά πριν από την επίθεση.

«Στο όνομα το Αλλάχ (…) για τους αδελφούς μας στη Συρία και τους μαχητές» διαβάζει κανείς σ’ ένα απ’ αυτά και ένα λεπτό αργότερα ένα μήνυμα στο οποίο γίνεται αναφορά στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια