Επίθεση Ν. Παππά στην αντιπολίτευση για τις τηλεοπτικές άδειες

Επίθεση Ν. Παππά στην αντιπολίτευση για τις τηλεοπτικές άδειες

Επίθεση εξαπολύει στην αντιπολίτευση λόγω του θέματος των τηλεοπτικών αδειών, ο Νίκος Παππάς, δηλώνοντας πως είναι ανοιχτός σε προτάσεις τόσο των άλλων κομμάτων όσο και των ενδιαφερόμενων για το ζήτημα.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Realnews, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

«Ακολούθως θα ενσωματωθούν τυχόν παρατηρήσεις και θα δημοσιευθεί η προκήρυξη του ανοιχτούν διεθνούς διαγωνισμού», και προσθέτει ότι θα δοθεί επαρκής χρόνος -γύρω στον ενάμιση μήνα- για την κατάθεση των φακέλων ενώ τονίζει πως: «Δηλώνω από τώρα ότι είμαι έτοιμος να ακούσω προτάσεις από ενδιαφερόμενους και κόμματα για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού και τις προϋποθέσεις, πάντα βεβαίως τηρώντας τη νομιμότητα».

Ο Νίκος Παπάς ασκεί κριτική απέναντι στην αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «μέρος του παλιού κατεστημένου και ακραία νεοφιλελεύθερο», ενώ για το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η απαίτηση να μπει η ΝΔ στην κυβέρνηση από ένα κόμμα που θέλει να χαρακτηρίζεται κεντροαριστερό ή σοσιαλδημοκρατικό προκαλεί απορία στον κόσμο που το παρακολουθεί». Παράλληλα, ασκεί κριτική και στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι έχει εγκαταλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην Κεντροαριστερά και έχει υιοθετήσει μια ακραία ρητορική ενάντια στην κυβέρνηση, ενώ για τον Βασίλη Λεβέντη δηλώνει ότι «πνίγεται στην αναξιοπιστία και το γνωστό από παλιά ύφος του».

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το εάν θεωρεί απαραίτητη τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και προς ποια κατεύθυνση, ο κ. Παππάς σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχήσει την κοινωνική δυναμική του κυρίαρχου πολιτικού κόμματος στα αριστερά του πολιτικού φάσματος με την οργανωμένη του βάση. Άρα ναι. Χρειάζεται γενναίο άνοιγμα σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, στον απλό κόσμο που μας πιστεύει και μας παρακολουθεί. Αν δεν το τολμήσουμε θα είμαστε κατώτεροι της ιστορικής περίστασης».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή πολύς κόσμος που αυτοτοποθετείται στην Κεντροαριστερά ή στη Σοσιαλδημοκρατία «ακουμπά στον ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστεύεται την ιστορική Αριστερά και το πρόγραμμά της».Σχόλια