Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Δρίτσα για τους χειρισμούς του στην τραγωδία της Αίγινας: Λειτουργεί «ως συνήγορος του κατηγορουμένου»

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Δρίτσα για τους χειρισμούς του στην τραγωδία της Αίγινας: Λειτουργεί «ως συνήγορος του κατηγορουμένου»

Επίθεση στον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, για τους χειρισμούς του μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον ότι με τις παρεμβάσεις του ενεργεί ως «συνήγορος του κατηγορούμενου» 77χρονου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, ο υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, «παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της διάκρισης των εξουσιών», «παρεμβαίνει άκομψα» στη Δικαιοσύνη ως «συνήγορος του κατηγορουμένου».

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Εύλογες απορίες προξενεί η θεσμικά ανεπίτρεπτη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με το τραγικό ναυτικό ατύχημα στην Αίγινα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Έστω με αφορμή το τραγικό συμβάν ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε άμεσα και κατά προτεραιότητα να ασχολείται για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θαλάσσιων συγκοινωνιών και τη διαδικασία χορήγησης και αναθεώρησης των αδειών οδήγησης σκαφών.

Αντί αυτού και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, σπεύδει παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και παρεμβαίνοντας άκομψα στη Δικαιοσύνη ως συνήγορος του κατηγορουμένου. Γιατί άραγε;».

 

 Σχόλια