Επίθεση Ψυχάρη σε Τσίπρα: «Eίναι ψεύτης, θέλει να ελέγξει την ενημέρωση…

Επίθεση Ψυχάρη σε Τσίπρα: «Eίναι ψεύτης, θέλει να ελέγξει την ενημέρωση…

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σταύρος Ψυχάρης, κάνοντας δριμύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα έπειτα από την αναφορά του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του με το προσωνύμιο «ο εν λόγω».

Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ και πρόεδρος του Mega, με σημείωμα στο vima.gr, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ψεύδεται για μια ακόμη φορά, όπως το έχει πράξει με τόσα άλλα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής». Αναφέρεται στην κατηγορηματική δήλωσή του στο Νίκο Χατζηνικολάου ότι  δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο να ζητήσει ο,τιδήποτε από οιονδήποτε εκδότη.

«Δεν λέει την αλήθεια ο πρωθυπουργός, όταν δηλώνει ότι δεν ζήτησε ποτέ τίποτε από κανένα ή ότι δεν σήκωσε το τηλέφωνο προκειμένου να εκδηλώσει τη δυσαρέσκεια του ή να απαιτήσει άλλη μεταχείριση από τον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης», αναφέρεται στη δημοσίευμα.

«Παρότι κατά καιρούς απαξίωνε δημόσια εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, παρασκηνιακώς, αυτός και το κόμμα του, διεκδικούσαν «καλύτερη μεταχείριση» και απαιτούσαν είτε αποκλεισμούς «ανεπιθύμητων» προσώπων είτε προωθήσεις φίλα προσκείμενων δημοσιογράφων και στελεχών»,προσθέτει.

«Άπειρα είναι τα «αιτήματα» που κατά καιρούς οι κυβερνώντες προέβαλαν. Καημός τους ήταν να ελέγξουν την ενημέρωση, να δημιουργήσουν βάσεις προπαγάνδας παντού και να επιτύχουν την άλωση των Μέσων Ενημέρωσης εκ των έσω. Και όταν αντιμετώπισαν άρνηση στις παράλογες απαιτήσεις τους – δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αποδεκτές οι απαιτήσεις τους από επαγγελματίες και οργανισμούς που υποτυπωδώς σέβονταν τον εαυτό τους – ξεκίνησαν πολεμική και πολιτική καθυπόταξης«.

Στο σημείο αυτό ο εκδότης του Βήματος και των Νέων στρέφει τα πυρά του εναντίον άλλων ιδιοκτητών ΜΜΕ, γράφοντας ότι «πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι παραδόθηκαν στους ένοικους του Μεγάρου Μαξίμου. Φαίνονται, άλλωστε». Αν και δεν κατονόμασε κανέναν, όλοι αντελήφθησαν σε ποιους αναφέρεται.

Ο  κ. Ψυχάρης, στο σημείωμα της ιστοσελίδας του vima.gr, κατέληξε:

«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας ψεύδεται για ακόμη μια φορά, όπως το έχει πράξει με τόσα άλλα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Γι αυτό άλλωστε εισπράττει οργή και αμφισβήτηση. Ο καιρός θα φανερώσει την απόλυτη διεκδίκησή του από τα Μέσα Ενημέρωσης. Οψόμεθα».Σχόλια