Επίθεση στην Ευρώπη φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα την Γερμανία, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας

233 1

«Η Ευρώπη βιώνει τα αποτελέσματα της ανεπάρκειας της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Μιας που έχει τις ρίζες της στο οικονομικό πεδίο αλλά εξελίσσεται σε κρίση πολιτική»
αναφερόμενος, ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος είναι η τελευταία πράξη του δράματος αυτής της κρίσης.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας, ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στις ευρωπαϊκές ηγεσίες που δημιούργησαν «μια Ένωση πολλών ταχυτήτων, μια Ένωση που θυμάται τους κανόνες για να τιμωρήσει τους δήθεν απείθαρχους και τους ξεχνά όταν πρέπει ισομερώς να κατανείμει τις ευθύνες».

Επίσης, τόνισε, ότι σήμερα χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο όραμα για τη νέα Ευρώπη, μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων.

«Η απόφαση του βρετανικού λαού που είναι απόλυτα σεβαστή, επιβεβαιώνει μια στρατηγική κρίση που δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά υπήρξαν προμηνύματα με την άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων, με τις ακραίες επιλογές που διεύρυναν τις ανισότητες στην ΕΕ και την α λα καρτ διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ανέβηκε με καθυστέρηση δύο ωρών στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, επικαλούμενος για αυτό την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Τσίπρας και ο Γάλλος πρόεδρος συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη μετά από το βρετανικό δημοψήφισμα, εκφράζοντας την κοινή εκτίμηση για την ανάγκη για επαναθεμελίωση των αξιών της δημοκρατίας, της κοινωνικής προστασίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη» θα παρουσιάσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργόςJoin the Conversation

1 comment

  1. ΕΚΛΟΓΕΣ TV - Τσίπρας: Απλή αναλογική και ψήφος στα 17 Απάντηση

    […] Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «στρατηγική κρίση», η οποία ωστόσο δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς τα προμηνύματα της είχαν έρθει εδώ και καιρό με την άνοδο των ακροδεξιών και εθνικιστικών κομμάτων στην Αυστρία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και αλλού.  Διαβάστε περισσότερα εδώ […]