Βολές Τσίπρα κατά ΔΝΤ- Μέρκελ- Σόιμπλε

234 2

Πυρά κατά Β. Σόιμπλε και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πριν από λίγη ώρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ . Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε όσους παίζουν παιχνίδια «για ευρωζώνη δυο ταχυτήτων, για διασπάσεις και διαιρέσεις να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε δημόσιο… προσκλητήριο στην Καγκελάριο λέγοντας: «Θέλω να παρακαλέσω την καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό οικονομικών της από την επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και αναφορές του τύπου οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους», ξεκαθαρίζοντας οτι «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει απαιτήσεις που είναι έξω από τη λογική και έξω από τους αριθμούς».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Δεν πρόκειται να δεχτούμε άλλα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας, στην πλάτη του ελληνικού λαού», ενώ φωτογραφίζοντας τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέφερε «Οποιοι παίζουν παιχνίδια για ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, για διασπάσεις και διαιρέσεις, να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά. Και είμαι βέβαιος ότι η ίδια τους η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους πυρομανείς να παίζουν με τα σπίρτα στην αποθήκη με τα πυρομαχικά».

«Το ΔΝΤ δεν θέλει να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα»

Σφυροκοπώντας το ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «έχοντας χάσει κάθε επιστημονική αξιοπιστία από τις διαρκώς λαθεμένες προβλέψεις του, βρίσκεται σε αδυναμία να υποστηρίξει χρηματικά ένα πρόγραμμα δίχως γενναία απομείωση του χρέους».

«Και από την άλλη πλευρά στην Ευρώπη, αρνούνται να το αποφασίσουν πριν από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις φοβούμενοι την άνοδο της Ακροδεξιάς. Και το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του και ορισμένα στελέχη του φαίνεται ότι προτιμούν να παίζουν παιχνίδια. Προτιμά να παίζει ένα διαρκές παιχνίδι πόκερ, κωλυσιεργώντας, να παίζει το μουντζούρη επειδή δεν θέλει να ρίξει το φταίξιμο στον Γερμανό Υπουργό, προσπαθούν να εφεύρουν απαιτήσεις παράλογες, εξωπραγματικές, φανταστικές αρκεί η Ελλάδα να χρεώνεται την αξιοπιστία και τη προδιαγεγραμμένη κατά την άποψη μου απόφαση του να μην χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα».

Ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που θέλει είναι να πέσει η κυβέρνηση

Αναφερθείς δε, στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο είπε πως σίγουρα δεν θα πει στην Καγκελάριο για την έκδοση Χριστοφοράκου και πρόσθεσε πως «δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση και το μόνο που θέλουν είναι να πέσει η κυβέρνηση και να έρθουν αυτοί στα πράγματα».

 Join the Conversation

2 comments

  1. ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ » Εκατέρωθεν βέλη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την διαπραγμάτευση Απάντηση

    […] Διαβάστε επίσης: Βολές Τσίπρα κατά ΔΝΤ- Μέρκελ- Σόιμπλε […]

  2. ΕΚΛΟΓΕΣ TV - Εκατέρωθεν βέλη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την διαπραγμάτευση Απάντηση

    […] Διαβάστε επίσης: Βολές Τσίπρα κατά ΔΝΤ- Μέρκελ- Σόιμπλε […]