Επίθεση Βερολίνο: Βίντεο ντοκουμέντο από την πορεία θανάτου του φορτηγού στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Επίθεση Βερολίνο: Βίντεο ντοκουμέντο από την πορεία θανάτου του φορτηγού στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Την πορεία του φορτηγού, τη στιγμή που αυτό επιτάχυνε προς τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο, κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη σε ταξί.

Ο οδηγός του ταξί βρισκόταν έξω ακριβώς από την αγορά, ενώ το βίντεο είδε το «φως» της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης (22/12), τρεις ημέρες μετά από την επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν.

Στο βίντεο, το φορτηγό φαίνεται να επιταχύνει από τα αριστερά προς τα δεξιά, μπαίνοντας στον χώρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς. Στο ίδιο βίντεο φαίνονται και τα πρώτα δευτερόλεπτα του πανικού που ακολούθησε με δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο.

Τα αποτυπώματα του 24χρονου Τυνήσιου Άνις Άμρι εντός του φορτηγού, υποδεικνύουν πιθανότητα ότι αυτός είναι ο δράστης, είχε δηλώσει νωρίτερα υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!

Ο Άνις Άμρι φέρεται να απείλησε χριστιανό κρατούμενο ότι «θα του έκοβε το κεφάλι» σε ιταλική φυλακή

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο Άνις Άμρι φέρεται να απείλησε χριστιανό κρατούμενο ότι «θα του έκοβε το κεφάλι» όταν βρισκόταν σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Σικελίας.

Αιτία της ακραίας αυτής συμπεριφοράς του Άμρι, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Στάμπα, φέρεται να ήταν το ότι ο χριστιανός κρατούμενος δεν ήθελε να ακούσει τις επίμονες προτροπές του Άμρι να αλλαξοπιστήσει και να ασπασθεί τον ισλαμισμό.

Πρόκειται για στοιχεία, δηλαδή, που ενισχύουν τις υποψίες που εκφράζονται τις τελευταίες ώρες, ότι ο Τυνήσιος καταζητούμενος για την τρομοκρατική επίθεση του Βερολίνου μπορεί να είχε ταυτίσει την δράση του με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, ήδη την περίοδο κατά την οποία εξέτισε την ποινή του σε φυλακές της Κατάνης και του Παλέρμο, από το 2011, μέχρι 2015.

Ο Άμρι καταδικάσθηκε από την ιταλική δικαιοσύνη για την πυρπόληση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Λαμπεντούζα και για συμμετοχή σε ταραχές στις φυλακές της Σικελίας.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια