Επιτροπή Άμυνας της Βουλής – Καμμένος: Αρνούμαι να συζητήσω με το ΤΑΙΠΕΔ για την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Επιτροπή Άμυνας της Βουλής – Καμμένος: Αρνούμαι να συζητήσω με το ΤΑΙΠΕΔ για την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Πυρά κατά του ΤΑΙΠΕΔ εκτόξευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου που, μεταξύ, άλλων προβλέπει τη δημιουργία «Υπηρεσίας Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων» που δε χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε να κληθεί το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να διατυπώσει άποψη επί της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων. «Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καμία σχέση με την περιουσία των Ταμείων και να μην το εμπλέξουμε σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης, ζήτησε να κληθεί τεχνοκράτης του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να διατυπώσει γνώμη για την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας αυτής, αλλά ο κ. Καμμένος αντέδρασε κάθετα λέγοντας ότι «αρνούμαστε να συζητήσουμε με το ΤΑΙΠΕΔ για την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων», σημειώνοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι οι δανειστές, και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην επιμείνει στην πρόσκληση εκπροσώπου του Ταμείου, άλλως το μόνο που θα καταφέρει είναι να ικανοποιήσει όσους θέλουν τα χρήματα από την αξιοποίησης της περιουσίας αυτής να πάνε για την εξυπηρέτηση του χρέους.

«Αν θέλετε το ΤΑΙΠΕΔ ως ειδικό επί των πωλήσεων, σας λέω ότι αυτό που θα γίνει είναι ότι θα ικανοποιήσουμε εκείνους που θέλουν η εκμετάλλευση της περιουσίας των 24 δισ. ευρώ να πάει για το χρέος», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, δηλώνοντας μάλιστα «απόλυτα αντίθετος».

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος αναρωτήθηκε εάν η ΝΔ υιοθετεί τον σκοπό του ΤΑΙΠΕΔ, με τον κ. Δαβάκη να του απαντάει «Είστε γνωστός προβοκάτορας».

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επεσήμανε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τον φορέα διαχείρισης που συγκροτεί η κυβέρνηση και θέλει να ακούσει μία άλλη γνώμη.

Ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι η ΝΔ «ανοίγει την όρεξη» σε αυτούς που θέλουν να πουληθεί η δημόσια περιουσία.

Σημειώνεται ότι κατά της κλήσης του ΤΑΙΠΕΔ τάχθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Τελικά διεξήχθη ψηφοφορία που αποφάσισε να μην κληθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, παρών το ΚΚΕ και υπέρ ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

 

Σχόλια